39407
13:08 14.082023

Дві закарпатські команди почали свої виступи на всеукраїнському рівні

Спорт 1955

«Вільхівці» та «Марамуреш» (Нижня Апша) – учасники аматорського чемпіонату України з футболу сезону 2023/24. У неділю, 13 серпня, ці колективи зіграли матчі 1-го туру.

Закарпатські команди виступатимуть у групі А, де їм протистоятимуть «Куликів» (Львівська область), «Фенікс» (Підмонастир, Львівська область), ФАПФ (Івано-Франківськ), «Пробій» (Городенка, Івано-Франківська область), «Агрон» (Великі Гаї, Тернопільська область), «Подоляни» (Тернопіль), «Колос» (Полонне, Хмельницька область), VIVAD (Романів, Житомирська область) і «Сокіл» (Михайлівка-Рубежівка, Київська область).

Стартовий поєдинок для «Вільхівців» вийшов успішним: колектив із Тячівщини на своєму полі зумів вибороти перемогу. Суперником підопічних Сергія Дірявки був ФАПВ із м. Івано-Франківськ.

Попри те, що закарпатці програвали 0:2 (на 25-й хв. відзначився Ігор Неледва, а на 51-й хв. Кирило Тимошенко зрізав м’яч у власні ворота), вони зібралися, проявили характер і переломили хід гри на свою користь. Результативними ударами у складі «Вільхівців» відзначилися Олександр Маркевич (59), Богдан Кірєєв (62), Андрій Гаврилюк (65) і Максим Кучеренко (85). Отож, підсумковий рахунок зустрічі 4:2 на користь нашої команди.

Інший закарпатський колектив – «Марамуреш» – також стартував із непоганого результату. У рідних стінах команда з Нижньої Апші зіграла внічию з «Феніксом» (Підмонастир, Львівська область). Підсумковий рахунок на табло – 0:0.

У наступному, другому, турі представники Срібної землі гратимуть на виїзді. «Вільхівці» зустрінуться з командою Vivad (Романів, Житомирська область), а «Марамуреш» – із «Пробієм» (Городенка, Івано-Франківська область).

Зазначимо, що «Вільхівці» та «Марамуреш» паралельно змагаються в обласних змаганнях. Після першого кола Вищої ліги Закарпаття «Вільхівці» займають четверте місце (10 очок), а «Марамуреш» – п’яте (8).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах