39464
11:02 20.082023

«Минай» не використав свої гольові нагоди й зазнав фіаско

Спорт 2135

У суботу, 19 серпня, закарпатська команда гостювала на Київщині, де в рамках 4-го туру української Прем’єр-ліги протистояла харківському «Металісту 1925».

Фото ФК «Металіст 1925»
Фото ФК «Металіст 1925»

Харків’яни та минайці одні з небагатьох, хто в нинішньому сезоні ще не відчував смак перемоги. До цього поєдинку «Металіст 1925» підходив з нулем у графі «набрані очки» (15-та позиція турнірної таблиці). «Минай» у своєму доробку вже мав один пункт, тож розташувався попереду свого суперника. В очному протистоянні обидві команди прагнули звитяги, щоб покинути низ турнірної таблиці.

Першими відкрити рахунок могли гості. На 11-й хв. підопічні Володимира Шарана двічі небезпечно били по воротах Олега Мозіля. Першого удару з-за меж штрафного майданчика завдавав Олег Вишневський, а другого з меж карної зони Сергій Панасенко. В обох епізодах господарів урятував воротар. На 16-й хв захисник (Богдан Чуєв) і голкіпер (Олександр Бандура) «Минаю» непорозумілись і ледь не «привезли» собі гол. Благо, в тому епізоді м’яч від Олексія Сидорова полетів мимо воріт. А вже через дві хвилини після цього епізоду Євгеній Ткачук спробував завдати результативного удару головою, але кіпер гостей у стрибку дістав м’яч.

На 24-й та 42-й хв. команди спробували забити ударами з-за меж штрафної, але «постріли» Вадима Вітенчука та Ростислава Русина парирували голкіпери. Між цими моментами гольовий шанс виник в Олексія Сидорова, та 97-й номер ударом у дотик спрямував м’яч за межі поля.

На початку другої половини гри свою майстерність бити з далекої відстані продемонстрували Олег Вишневський і Сергій Петько, але переграти воротаря їм не вдалося. А на 65-й хв. у закарпатської команди виникла найреальніша нагода забити: Вадим Вітенчук вивів Олега Вишневського віч-на-віч з голкіпером, але той переграти свого суперника не зумів.

Як зауважив після гри коуч «Минаю» Володимир Шаран, якщо ми не забиваємо, то вже чекаємо коли пропустимо. Так і відбулося. На 71-й хв. Олександр Бандура парирував дальній удар Ростислава Русина і добивання від Олексія Сидорова, а ось уже після удару Владислава Дмитренка кіпер свою команду не врятував і м’яч побував у сітці воріт.

Моментів, щоб забити м’яч у відповідь, у закарпатців уже не виникало, тож вони зазнали мінімальної поразки й опустилися на останню сходинку турнірної таблиці. Наступний поєдинок команда Володимира Шарана зіграє 27 серпня вдома проти луганської «Зорі».

«Металіст 1925» (Харків) – «Минай» – 1:0 (0:0)

Гол: Владислав Дмитренко 71.

«Металіст 1925»: Олег Мозіль, Максим Жичиков, Євгеній Ткачук, Микита Безуглий, Дмитро Капінус, Артем Габелок, Ростислав Русин (Андрій Чирук 80), Андрій Ткачук (Дмитро Кравченко 89), Бека Вачіберадзе (Ярослав Мартинюк 89), Дмитро Юсов (Владислав Дмитренко 68), Олексій Сидоров.

Головний тренер – Галовський Де Ласерда Едмар.

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов (Данило Колесник 83), Богдан Чуєв, Юрій Кравчук, Тарас Дмитрук, Валерій Рогозинський (Андрій Булеза 46), Сергій Панасенко (Володимир Одарюк 14, Міхаїл Гечев 83), Єгор Твердохліб, Вадим Вітенчук, Сергій Петько (Андрій Ралюченко 75), Олег Вишневський.

Головний тренер – Володимир Шаран.

Інші поєдинки 4-го туру:

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Полісся» (Житомир) – 1:2,

«Зоря» (Луганськ) – «Олександрія» – 0:0,

«Верес» (Рівне) – «Ворскла» (Полтава) – 1:2,

«Рух» (Львів) – «Колос» (Ковалівка) – 1:1,

20 серпня (неділя)

15:00. «Дніпро-1» – «Оболонь» (Київ),

17:00. «Чорноморець» (Одеса) – «Динамо» (Київ),

19:00. «Кривбас» (Кривий Ріг) – «Шахтар» (Донецьк).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини