39466
13:19 20.082023

У Берегові завершив роботу традиційний спортивний табір

Спорт 1611

У Берегові протягом 14 – 19 серпня тривав спортивний табір, організований Благодійним фондом «ҐЕНІУС», уже вшосте. Захід відбувся на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та Фахової гімназії інституту.

У роботі табору взяли участь пів сотні дітей з 26 навчальних закладів 22 населених пунктів краю. Заняття з ними проводили професійні вчителі: вчитель фізичної культури і тренер Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Арпад Візавер, вчителька фізкультури Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Аніко Чегіль, вчитель фізкультури Берегівського ліцею №4 ім. Лайоша Кошута Даніель Чуга, вчителі фізкультури Фахової гімназії Закарпатського угорського інституту Максим Медве та Ірина Орбан, а також спортсменка, чемпіонка Європи серед молоді, срібний призер чемпіонату світу з кіокушинкай карате Валерія Моца. У роботі їм допомагало 8 практикантів Закарпатського угорського інституту, а також медична сестра.

Протягом тижня роботи табору заняття проводили у трьох групах. Діти займалися настільним тенісом, легкою атлетикою, футболом, карате, баскетболом, гандболом, волейболом, бадмінтоном, а також грали у настільний футбол, дартс, шахи, шашки тощо. Свої навички школярі мали можливість розвивати як індивідуально, так і в команді. Учасники табору також мали змогу тренуватися у спортзалі Оздоровчо-спортивного центру інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Окрім спортивних занять, для них організували змістовне дозвілля: караоке, знайомство із народними іграми, змагання із тренерами, кінопоказ, похід на берегівську гору Керек.

В останній день табору провели змагання, які також відбулися у трьох групах.

1 група (керівник Аніко Чегіль). Завдання: штрафний кидок баскетбольним м’ячем, пенальті у футбольні ворота, ведення м’яча (футбол/баскетбол), біг 4 х 9 м;

2 група (керівники Даніель Чуга, Арпад Візавер). Завдання: штрафний кидок баскетбольним м’ячем, балансування м’яча, біг із перешкодами;

3 група (керівник Максим Медве, Ірина Орбан). Завдання: штрафний кидок баскетбольним м’ячем, ведення м’яча, стрибки, потрапляння в ціль.

Окрім групових змагань, відбулися також естафети, під час яких змагалися всі три команди.

По завершенні змагань кубки та грамоти переможцям вручила директорка БФ «ҐЕНІУС» Наталія Вараді та тренери.

«БФ «ҐЕНІУС» організовує літні табори з 2011 року, кількість яких щороку зростає. Тематика таборів адаптована до інтересів місцевої молоді. Ми намагаємося проводити для дітей якомога більш змістовні заходи протягом літа. Цього року протягом п’яти тижнів ми провели десять таборів на п’яти локаціях, серед яких акторський, чотири різні спортивні табори, творчий табір ім. Марії Янкович у дві зміни, табір народної музики та народного танцю, табір поезії та гри на гітарі, тож кожен мав можливість обрати відповідно до своїх уподобань, – підсумовує Наталія Вараді. – Таборуванням ми охопили загалом понад 350 дітей – це учні 80 навчальних закладів із понад 70 населених пунктів Берегівського, Ужгородського, Мукачівського, Хустського, Тячівського районів, з якими проводили заняття понад 40 спеціалістів та понад 50 помічників».

Наталія Вараді висловила вдячність учителям і вихователям за роботу з дітьми, батькам за довіру, учасникам за вибір, а меценатам за можливість, надану молоді розвивати свої таланти, мати насичене дозвілля, сповнене враженнями.

Шостий Берегівський спортивний табір, як і усі табори, організовані Благодійним фондом «ҐЕНІУС», відбувся за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини та Фонду ім. Габора Бетлена.

lexi/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах