39470
14:30 21.082023

Ужгородські «Карпати» були близькі до перемоги в Суперкубку України

Спорт 2036

19 серпня в київському «Палаці спорту» відбувся матч за Суперкубок України з гандболу серед жіночих команд 2023. За трофей змагалися львівська «Галичанка» та ужгородські «Карпати».

Фото ФГУ
Фото ФГУ

У попередньому сезоні «Галичанка» перемогла в чемпіонаті і стала володарем Кубка, а «Карпати» були другими як у одних змаганнях, так і в інших. Тож саме ці команди й розіграли між собою Суперкубок, який традиційно передує новому сезону. Для закарпаток це була третя участь у цьому турнірні, однак ще жодного разу нашій команді не вдавалося здобути трофей. А от їхні суперниці виграли всі пять попередніх розіграшів.

Команда Бориса Петровського добре грала в першому таймі й створила собі перевагу в пять мячів (14:19). А на старті другої 30-хвилинки ужгородки збільшили відрив у рахунку до семи точних кидків (15:22). Все було в руках гравчинь «Карпат», однак втримати таку комфортну перевагу їм не вдалося.

У другій частині поєдинку закарпатські гандболістки не реалізували чимало перспективних атак, та ще й припускалися помилок у захисті. Як підсумок — львівянки почали скорочувати відрив у рахунку, а за десять хвилин до завершення гри вийшли вперед (26:25). Психологічна та фізична перевага трималася на боці «Галичанки», яку було не зупинити. Підопічні Віталія Андронова на хорошому рівні провели завершальні хвилини матчу й здобули вольову перемогу з рахунком 34:27. Таким чином львівський ГК став 6-разовим переможцем Суперкубка України з гандболу серед жіночих команд.

А «Карпати» були вимушені вдовольнитися срібними медалями. Та колектив Бориса Петровського довів, що спроможний навязати серйозну конкуренцію титулованому супернику, тож сподіватимемося, що в Суперлізі та Кубку України сезону 2023/24 «карпатівки» зможуть перевершити попередні результати.

Зауважимо, що результативними кидками у складі «Карпат» відзначилися Дар’я Кот (6), Владислава Слободян (6), Анастасія Полєтаєва (5), Каріна Колодюк (5), Анна Гававка (3) та Валерія Нестеренко (2).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах