39566
11:52 28.082023

«Минай» та «Зоря» показали видовищний футбол

Спорт 1771

27 серпня на стадіоні у с. Минай, що на Ужгородщині, відбувся поєдинок п’ятого туру української Прем’єр-ліги з футболу між місцевим «Минаєм» та луганською «Зорею».

Обидва колективи невдало стартували в сезоні 2023/24. Закарпатці у чотирьох попередніх протистояннях вибороли тільки один заліковий бал, а луганці, котрі у сезоні 2022/23 взяли «бронзу», підходили до звітної гри з чотирма очками в активі. Гра обіцяла бути цікавою, оскільки обом колективам потрібно було перемагати. В принципі, сумувати не доводилося, команди грали у відкритий футбол і гольових моментів виникало чимало. Інша справа – їхня реалізація. Тут проблеми були як в одних, так і в інших.

У стартовій 15-хвилинці господарі двічі загрожували воротам Микити Турбаєвського (удар головою у виконанні Єгора Твердохліба парирував голкіпер, а м’яч після «пострілу» Андрія Ралюченка з 17-ти метрів пролетів поруч зі стійкою), та вийти вперед їм не вдалося. А ось суперник свій перший гольовий момент одразу ж реалізував. На 16-й хв. Вікентій Волошин завдав прицільного удару з-за меж штрафного майданчика, з яким Олександр Бандура не впорався.

Через чотири хвилини закарпатці могли відігратися, але Олег Вишневський, обігравши захисника, не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем (нападник у цьому епізоді не влучив у площину воріт). А на 24-й хв. за фол Андерсона Джордана на Єгору Твердохлібу колектив Володимира Шарана заробив 11-метровий удар, який згодом реалізував Вадим Вітенчук (1:1).

У заключні 20 хв. першого тайму команди обмінялися гострими моментами (у «Зорі» здалеку бив Денис Антюх, а в «Минаю» з меж штрафного майданчика – Єгор Твердохліб), однак м’яч по-зрадницьки оминав ворота.

На початку другої половини зустрічі виникла велика кількість небезпечних моментів, але жоден із них на табло не відобразився. У господарів шанси на забитий м’яч мали Юрій Кравчук (удар головою виявився неточним), Тарас Дмитрук (забракло точності) і Вадим Вітенчук (парирував голкіпер), а в гостей – Денис Антюх (не зміг потрапити у площину воріт), Петар Мічін і Даниїл Алефіренко (в обох епізодах добре зіграв воротар). Спекотно було й у кінцівці матчу, коли кожна з команд мала шанс на перемогу. На останній хвилині основного часу зустрічі відзначитися міг Тимур Кораблін, але його удар парирував голкіпер. А на 91-й хв. та 93-й хв. героями зустрічі могли стати Герреро та Денис Антюх, однак їхні прицільні удари парирував Олександр Бандура.

У підсумку матч завершився внічию 1:1. З огляду на створені моменти, команди можуть бути засмучені таким результатом, однак, дивлячись на кількість помилок в обороні – задоволені. Тож нічийний результат – доволі справедливий підсумок зустрічі. Завдяки заробленому балу минайці покинули дно турнірної таблиці. Далі в команди Володимира Шарана матч із діючим чемпіоном України – донецьким «Шахтарем». Гра на «Минай-Арені» відбудеться у суботу, 2 вересня.

«Минай» – «Зоря» (Луганськ) – 1:1 (1:1)

Голи: Вадим Вітенчук 24 (пен.) – Вікентій Волошин 16.

«Минай»: Олександр Бандура, Тарас Дмитрук, Юрій Кравчук, Дмитро Нємчанінов, Ігор Солдат, Андрій Булеза, Міхаїл Гечев (Володимир Одарюк 65), Вадим Вітенчук, Єгор Твердохліб, Олег Вишневський (Валерій Рогозинський 78), Андрій Ралюченко (Тимур Кораблін 65).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Зоря»: Микита Турбаєвський, Роман Вантух, Ігор Снурніцин (Кирило Дришлюк 46), Андерсон Джордан, Арсеній Батагов, Ігор Кирюханцев, Петар Мічін (Олексій Хахльов 72), Вікентій Волошин (В’ячеслав Чурко 62), Ігор Горбач (Даниїл Алефіренко 46), Владислав Бугай (Герреро 46), Денис Антюх.

Головний тренер – Ненад Лалатовіч.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах