39880
13:19 18.092023

З Олександрії минайці повернулися з одним заліковим балом

Спорт 2592

16 вересня Володимир Шаран учергове завітав на стадіон «Ніка» (Олександрія), та цього разу в статусі тренера «Минаю». У протистоянні зі своєю колишньою командою наставник прагнув показати хороший результат.

Фото ФК «Олександрія»

В обох колективів було майже два тижні, щоб підготуватися до цього матчу. Турнірне становище змушувало грати тільки на перемогу. З огляду на це поєдинок обіцяв вийти цікавим. Загалом так і відбулось, інтрига панувала від стартових до фінальних хвилин.

У першій половині першого тайму найактивнішим був Андрій Кулаков. Його «постріл» у дотик на 18-й хв. парирував Олександр Бандура, а удар головою на 19-й хв. виявився неточним. Гості відповіли на 25-й хв.: спочатку Андрій Булеза з гострого кута не влучив у ціль, а в другій хвилі атаки Єгору Гунічеву не вдалося результативно замкнути подачу Тараса Дмитрука.

Найреальніша нагода для взяття воріт виникла на 37-й хв., коли після розіграшу кутового Єгор Твердохліб упритул «розстрілював» ворота Микити Шевченка, та півзахисник поцілив точно в голкіпера. Ще під ендшпіль першого тайму Кирило Ковалець спробував відзначитися прямим ударом зі штрафного, але м’яч у тому епізоді пролетів поруч зі стійкою.

Якщо «Олександрія» свій перший момент після перерви не реалізувала (удар Артура Микитишина на 56-й хв. з-за меж штрафного майданчика зупинив голкіпер), то «Минай» забив (після корнера, який Тарас Дмитрук виконав на 60-й хв., точним ударом головою відзначився Єгор Гунічев).

Такий перебіг подій не влаштовував колектив з Кіровоградщини, тож він великими силами пішов уперед. На 66-й хв. дальній удар Джевані парирував голкіпер. А на 72-й хв. Тарас Дмитрук у власному штрафному майданчику не за правилами зупинив Артура Микитишина, тож арбітр призначив пенальті, яке в підсумку реалізував Артем Кулаковський (1:1).

Уже в компенсований час господарі могли вирвати перемогу, та Джевані прямим ударом зі стандарту спрямував м’яч у каркас воріт.

Як підсумок – нічия 1:1. Один заліковий бал не дозволив закарпатцям покинути останню сходинку турнірної таблиці. Далі в «Минаю» виїзна гра з новачком УПЛ – житомирським «Поліссям», яке наразі йде четвертим.

«Олександрія» – «Минай» – 1:1 (0:0)

Голи: Артем Кулаковський 73 (пен.) – Єгор Гунічев 60.

«Олександрія»: Микита Шевченко, Роман Савченко, Кирило Ковалець (Микола Михайленко 62), Кирило Сігеєв, Владислав Калітвінцев (Джевані 62), Андрій Кулаков (Андрій Андрейчук 72), Артем Шулянський (Артур Микитишин 46), Ернандес (Артем Кулаковський 46), Богдан Білошевський, Юрій Копина, Євгеній Смирний.

Головний тренер – Руслан Ротань.

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов, Богдан Чуєв, Вадим Вітенчук, Єгор Твердохліб, Андрій Ралюченко, Володимир Одарюк (Артур Ременяк 86), Андрій Булеза (Ігор Солдат 93), Тарас Дмитрук, Олександр Мельник, Єгор Гунічев (Валерій Рогозинський 76).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Результати інших поєдинків 7-го туру:

«Металіст 1925» (Харків) – «Зоря» (Луганськ) – 2:1,

«Чорноморець» (Одеса) – «Полісся» (Житомир) – 1:0,

«Шахтар» (Донецьк) – «Оболонь» (Київ) – 1:0,

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Рух» (Львів) – 2:1,

«Дніпро-1» – «Колос» (Ковалівка) – 1:1,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Верес» (Рівне) – 2:1,

18 вересня (понеділок)

17:00. «Динамо» (Київ) – «Ворскла» (Полтава).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах