40047
11:24 28.092023

Закарпатці у складі збірної України здобули «срібло» на чемпіонаті Європи зі спортивного орієнтування

Спорт 1315

Вихованці КОДЮСШ «Спартак» взяли участь у ХІХ чемпіонаті Європи з рогейну, який нещодавно відбувся у місті Турку (Фінляндія).

Участь у змаганнях взяли близько 225 команд (понад 500 спортсменів) з 28 країн. Чемпіони визначалися в абсолютній категорії та окремо в чотирьох вікових категоріях у трьох класах: серед чоловічих та жіночих команд, а також у змішаному класі.

У юніорському класі (мікс) до 23 років перемогла команда «Porgupohia/RakvereOK» з Естонії, набравши 399 балів. Другу сходинку посіли представник Ужгородщини – студент УжНУ (факультет «Здоров’я людини») Олександр Желізняк та ужгородка Олександра Жинкевич (факультет «Стоматологічний»), набравши 250 балів та виконавши норматив майстра спорту України. Вітаємо спортсменів та тренерів з вдалим виступом.

Рогейн 24 години – це самостійний вид спорту, досить близький за змістом до спортивного орієнтування, пригодницьких перегонів і гірських марафонів. Формально його можна вважати командним (склад команди від 2 до 3 осіб) добовим орієнтуванням по вибору, хоча насправді він значно відрізняється від класичного спортивного орієнтування.

На відміну від спортивного орієнтування – індивідуального виду спорту – де розташування дистанції до самого старту є секретом для учасників, у рогейні спортсмени знайомляться з місцем знаходження контрольних пунктів за 2-3 години до старту, команда сама визначає собі завдання під силу, вибирає порядок проходження дистанції і темп руху. Формат змагань (взяття контрольних пунктів за вибором) дозволяє в будь-який момент повернутися в базовий табір, де забезпечена гаряча їжа, можна переночувати і продовжити проходження дистанції на наступний ранок.

Георгій Фечо, Голова ФСО Закарпаття

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах