40062
13:47 29.092023

Закарпатські гандболістки ефектно стартували в новому сезоні українськоі Суперліги

Спорт 3114

У четверт, 28 вересня, матчем «Карпати» (Ужгород) – «Галичанка» (Львів) стартувала Суперліга України з гандболу серед жіночих команд сезону 2023/24.

Фото ФГУ

Регламент жіночої Суперліги схожий з чоловічим чемпіонатом. Змагання складатимуться з двох етапів. На першому етапі всі учасники зіграють один з одним по три рази за туровою системою (з’їзні тури). Для зручності організації з’їзних турів колективи за територіальним принципом поділені на групи А та Б. Однак турнірна таблиця буде загальною для всіх команд-учасниць і набрані бали будуть збережені.

На другому етапі змагань чотири кращі команди сформують групу І і змагатимуться за підсумкові 1–4 місця, відповідно у групі ІІ, яка буде складатися з трьох команд, гратимуть за 5–7 місця. Загалом на цьому етапі змагань відбудеться три тури.

До групи А, яка свої матчі 1-го туру проводить 28–30 вересня на «Карпати-Арені», увійшли «Галичанка» (Львів), «Карпати» (Ужгород) і «ДЮСШ 1 – ХНУ» (Хмельницький). А представники групи Б («Реал» Миколаїв, «Спартак-ШВСМ» Київ, «ДонДУВС-ДЮСШ 4» Кривий Ріг і «КОСФК НУБІП-ДЮСШ-21» Київська обл.) 29 вересня – 1 жовтня зустрічатимуться у Броварах

Згідно календаря чемпіонату, чемпіон («Галичанка») та срібний призер («Карпати») минулого сезону зустрілися вже в стартовому турі. Саме між цими колективами найчастіше вирішувалася доля золотих нагород попередніх сезонів. На жаль, у більшості випадків закарпатки цю боротьбу програвали. Та в цьому сезоні представниці Срібної землі прагнуть повернути «золото» до Ужгорода. Свої амбіції «карпатівки» підтвердили чудовою грою проти головних конкуренток.

Господарки майданчику потужно провели перший тайм, заволодівши перевагою у дев’ять м’ячів (20:9). Наші спортсменки надійно діяли в захисті, не дававши суперницям виходити на хороші ударні позиції, а також упевнено й результативно в нападі, завдавши низку ефектних і ефективних результативних кидків. Добре діяли і воротарки «Карпат», котрі змогли здійснити чимало важливих сейвів.

У другому таймі закарпаткам необхідно було зберегти перевагу в рахунку, з чим вони й впоралися. Підопічні Бориса Петровського не дали «Галичанці» наблизитися впритул і відновити інтригу в матчі. «Карпатівки» переконливо йшли до своєї мети і в підсумку здобули бажаний результат. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 35:27.

Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися: Владислава Слободян (8 м’ячів), Каріна Колодюк (8), Дар’я Кот (6), Аліса Петрів (4), Анастасія Полєтаєва (3), Ольга Макаренко (2), Анна Гававка (2), Тетяна Кильч (1) і Валерія Нестеренко (1).

Сьогодні, 29 вересня, на Ужгородщині зустрічалися «ДЮСШ 1 – ХНУ» (Хмельницький) та «Галичанка» (Львів). З рахунком 40:17 перемогу святкували львів’янки. А завтра, 30 вересня, ужгородським «Карпатам» протистоятимуть хмельничанки. Зустріч розпочнеться о 10:30.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах