40314
14:29 22.102023

Закарпатці не мали шансів на успіх в Одесі

Спорт 2959
Фото ФК «Чорноморець»

У суботу, 21 жовтня, відбувся поєдинок 11-го туру української Прем’єр-ліги з футболу, в якому одеський «Чорноморець» приймав закарпатський «Минай».

Чемпіонат триває вже майже три місяці, а команда Володимира Шарана досі без перемог. У десяти попередніх матчах минайці вибороли чотири нічиї та зазнали шести поразок. Як підсумок – остання сходинка турнірної таблиці. Чи відповідає ця позицію рівню гри нашої команди? Напевно, ні. За побудовою гри закарпатці не виглядають явними аутсайдерами. «Минай» майже в кожному матчі нав’язує боротьбу й має шанси на успіх, та проблеми з реалізацією моментів і помилки в обороні заважають досягти максимального результату.

В 11-му турі закарпатцям протистояв «Чорноморець». Команда Романа Григорчука в нинішньому сезоні демонструє цікавий атакувальний футбол і перебуває в топ-5. У звітному протистоянні фахівці віддавали перевагу одеситам, але минайці хотіли спростувати їх передбачення. Щоб розраховувати на три очка гостям необхідно було відмінно відіграти в захисті й витиснути максимум в атаці. Ні з одним, ні з іншим, наші футболісти не впоралися, тож чергові три очки пішли в скарбничку суперника.

За увесь матч закарпатці тричі по-справжньому потурбували Данила Варакуту. Кіпер команди-господарів був змушений зупиняти два дальні удари Єгора Гунічева та один «постріл» Валерія Рогозинського. А найближчим до взяття воріт був Володимир Одарюк, проте 10-ка «Минаю» з хорошої ударної позиції пробила мимо воріт.

«Моряки» більше атакували, відповідно й частіше загострювали гру. На 19-й хв. виник перший по-справжньому гольовий момент і господарі його одразу ж реалізували. Самсон Ієде виконав прострільну передачу на Андрія Штогріна і той ефектно п’ятою увігнав м’яч у сітку воріт. На 38-й хв. Олександр Васильєв спробував відзначитися ударом з 15-ти метрів, але м’яч у тому епізоді полетів над воротами. Також нагоду для взяття воріт мав Віталій Єрмаков, але його удар головою парирував Олександра Бандура.

Всі питання щодо переможця цієї дуелі були зняті на 68-й хв., коли після навісу Зіги Бадібанги Андрій Штогрін завдав результативного удару головою (2:0). А за дев’ять хвилин до завершення основного часу зустрічі герой зустрічі – Андрій Штогрін – вивів Ореста Кузика віч-на-віч з воротарем і 7-й номер установив на табло остаточний рахунок зустрічі – 3:0.

З кожним наступним програним поєдинком ситуація для «Минаю» ускладнюється. Відставання від рятівної, 12-ї, позиції складає п’ять очок. Наступний матч закарпатська команда зіграє 29 жовтня вдома проти рівненського «Вереса», який у турнірній таблиці розмістився перед «Минаєм».

«Чорноморець» (Одеса) – «Минай» – 3:0 (1:0)

Голи: Андрій Штогрін 19, 68, Орест Кузик 81.

«Чорноморець»: Данило Варакута, Віталій Єрмаков, Володимир Салюк, Ілля Путря, Максим Брагару (Лука Гучек 92), Олександр Васильєв, Орест Кузик (Артур Авагімян 84), Йон Шпорн, Андрій Штогрін (Дада 88), Зігі Бадібанга (Владислав Вакула 88), Самсон Ієде (Гай Хадіда 88).

Головний тренер – Роман Григорчук.

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов, Андрій Булеза (Тарас Дмитрук 38), Ігор Солдат, Вадим Вітенчук, Андрій Ралюченко (Тимур Кораблін 65), Олександр Мельник, Олег Вишневський (Данило Голуб 65), Єгор Гунічев, Валерій Рогозинський (Міхаїл Гечев 54), Єгор Твердохліб (Володимир Одарюк 65).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Інші поєдинки 11-го туру:

«Оболонь» (Київ) – «Зоря» (Луганськ) – 2:4,

«Металіст 1925» (Харків) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:3,

«Шахтар» (Донецьк) – «ЛНЗ» (Черкаси) – 3:0,

«Олексадрія» – «Колос» (Ковалівка) – 0:1,

22 жовтня (неділя)

13:00. «Верес» (Рівне) – «Рух» (Львів),

15:00. «Ворскла» (Полтава) – «Полісся» (Житомир)

17:00. «Динамо» (Київ) – «Дніпро-1».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах