40331
13:52 23.102023

«Севлюш» – володар Суперкубка Закарпаття з футболу

Спорт 4776

Слідом за тріумфом у Зимовій першості, чемпіонаті та Кубку Закарпаття виноградівська команда здобула звитягу в Суперкубку. Таким чином колектив Адріана Пуканича отримав «золото» в усіх турнірах, у яких брав участь 2023 року.

За регламентом Суперкубка Закарпаття, у матчі грають переможець Вищої ліги та володар Кубка. Оскільки переможцем обох турнірів був «Севлюш», то його суперником у боротьбі за престижний трофей став віцечемпіон – «Медея» з Оноківської ТГ. Завершальний поєдинок обласного футбольного сезону 2023 відбувся 22 жовтня на стадіоні «Виноградар» у смт Середнє.

«Севлюш», якого небезпідставно вважали фаворитом зустрічі, зі стартових хвилин узяв м’яч під свій контроль і диктував умови гри. Якщо в першій половині першого тайму небезпечних моментів не виникало, то в другій частині першої 45-хвилинки було створено чотири гольові нагоди, одна з яких завершилася взяттям воріт. На 23-й хв. несильний удар головою у виконанні Вадима Селищука взяв Владислав Сидоренко, а в атаці у відповідь кіпер «Медеї» Юрій Славік нівелював перспективний вихід віч-на-віч Михайла Чедрика. На 42-й хв. небезпечного удару в дотик завдавав Адріан Пуканич, та граючого тренера підвела точність. А ось через хвилину номінальні гості таки забили. Михайло Чедрик майстерно скинув під удар Михайлу Реплюку, і той прицільним «пострілом» увігнав м’яч у сітку воріт. За мінімальної переваги «Севлюша» команди відправились на перерву.

У другому таймі футболісти «Медеї» викладалися на повну, та в них мало що виходило. Гравцям непросто було виводити своїх партнерів на хороші ударні позиції, а якщо й вдавалося знайти шпарини в захисті суперника, то бракувало влучності в завершальній фазі атаки. Не йшла гра в номінальних господарів і зі стандартів, на які були певні сподівання.

Чемпіон Закарпаття розумів, що рахунок 0:1 досить хиткий, а тому потрібно було забити другий м’яч. Саме з таким настроєм команда виходила на другу половину зустрічі. Виноградівці стабільно загрожували воротам Юрія Славіка, але забити цьому кіперу було складно. Страж воріт парирував два удари Михайла Реплюка (головою й ногою з гострого кута), «постріл» Євгена Русина та виграв дуель в Адріана Пуканича. Окрім цього, були небезпечні удари Михайла Чедрика й Адріана Пуканича, яким тільки трохи забракло, щоб влучити в ціль. Однак на 82-й хв. виноградівська команда таки забила другий м’яч і поставила крапку в грі. Автором голу став Михайло Чедрик, асистував йому досвідчений Адріан Пуканич.

«Севлюш» того дня грав переконливо і здобув закономірну перемогу – 2:0. Це звитяга стала п’ятою для виноградівської команди в Суперкубку Закарпаття. Минулого року «Севлюш» з ідентичним рахунком обіграв «Вільхівці».

Одразу після фінального свистка відбулась церемонія нагородження, де заслужені нагороди отримали гравці, тренери, керівники команд, а також суддівська бригада та організатори. Крім того, визначили кращих футболістів матчу. У складі «Медеї» це був Максим Лютнянський, а «Севлюша» – Василь Куделко.

На цьому футбольний сезон 2023 на Закарпатті завершено. Попереду в команд довготривала відпустка. Дехто з гравців відпочиватиме від футболу, хтось підтримуватиме форму самостійно, а чимало інших футболістів братимуть участь у різноманітних футзальних та мініфутбольних турнірах, які проходитимуть на теренах нашої області.

Олег МИКИТА

Фото ФК «Севлюш»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах