40660
14:00 26.112023

ФК «Минай»: тренер новий, результат старий

Спорт 2446

Зміна головного тренера не дала моментального ефекту. Колектив з Ужгородщини знову поступився. Цього разу криворізькому «Кривбасу».

Фото ФК «Минай»

Під час міжнародної паузи у стані закарпатської команди відбулись серйозні кадрові зміни. Володимир Шаран, під керівництвом якого «Минай» досягав найвищих результатів (восьме місце в УПЛ), покинув пост головного тренера, а йому на заміну прийшов Желько Любенович. Українським уболівальникам серб відомий виступами за «Кривбас», «Таврію», «Олександрію» і «Зорю». Щодо тренерської кар’єри, то «Минай» для Желько – перша команда, де він працюватиме у якості головного тренера. Раніше він тільки асистував.

Перебудувати команду за декілька днів майже неможливо, тому очікувати на якийсь «новий» «Минай» у суботній грі не доводилося.

Один із лідерів УПЛ компактно діяв у обороні, не давши господарям створити багато небезпечних моментів. За увесь перший тайм закарпатці тільки двічі загрожували воротам Андрія Кліщука. На 22-й хв. дальнього «пострілу» завдав Тарас Дмитрук, а на 45-й хв. з меж штрафного майданчика пробив Єгор Твердохліб. Але потрапити у ствір воріт не вдалося ні захиснику, ні півзахиснику. А ось гості стабільно загострювали гру біля володінь Олександра Бандури. І якщо б не чудова реакція 13-го номера, то «Кривбас» ще до перерви міг вирішити долю матчу. Кіпер «Минаю» парирував два удари Хрвоє Іліча зі стандартів, «постріли» Андрія Понєдєльніка, Максима Задераки і Олега Кожушка.

На початку другої 45-хвилинки Єгор Твердохліб, яким за інформацією ЗМІ влітку цікавився «Кривбас», міг вивести минайців уперед, але з центру штрафного майданчику він пробив мимо воріт. Суперник відповів гольовим моментом Клима Приходька, та 6-й номер, опинившись перед голкіпером, не зумів його переграти. Також Олександр Бандура врятував свою команду на 62-й хв., коли прицільного удару з хорошої позиції завдав Олег Кожушко.

За пів години до завершення основного часу зустрічі Юрій Вернидуб випустив на поле Віктора Блізнченка, який за чотири хвилини забив гол, вдало зігравши на підборі. Після пропущеного м’яча закарпатська команда направила максимальні сили на атаку, та витиснути максимум із створених моментів не вдалося. Тимур Кораблін, який двічі опинявся на вістрі атак, не зміг переграти воротаря. Не допомогло минайцям і вилучення Юрія Вакулка на 86-й хв. зустрічі.

Ця поразка стала для «Миная» дев’ятою у першому колі чемпіонату. Зігравши з усіма суперниками по одному разу, закарпатці так і не змогли здобути жодної перемоги. В активі тільки шість нічиїх. Як підсумок – остання позиція турнірної таблиці. Далі домашній матч із київським «Динамо», який запланований на 3 грудня.

«Минай» – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 0:1 (0:0)

Гол: Віктор Блізніченко 64.

«Минай»: Олександр Бандура, Тарас Дмитрук, Богдан Чуєв, Дмитро Нємчанінов, Андрій Булеза, Вадим Вітенчук (Андрій Ралюченко 87), Сергій Петько, Єгор Твердохліб, Міхаїл Гечев (Володимир Одарюк 74), Тимур Кораблін (Іван Демиденко 87), Олег Вишневський (Єгор Гунічев 60).

Головний тренер – Желько Любенович.

«Кривбас»: Андрій Кліщук, Андрій Понєдєльнік, В’ячеслав Рябов, Тимур Стецьков, Іван Дібанго, Денис Кузик, Хрвоє Іліч (Юрій Вакулко 75), Джихад Бізімана (Микита Татарков 60), Роман Дебелко (Клим Приходько 46), Максим Задерака (Віктор Блізніченко 60), Олег Кожушко (Денис Устименко 87).

Головний тренер – Юрій Вернидуб.

Інші матчі 15-го туру:

«Шахтар» (Донецьк) – «Полісся» (Житомир) – 0:0,

«Верес» (Рівне) – «Металіст 1925» (Харків) – 4:3,

«Ворскла» (Полтава) – «ЛНЗ» (Черкаси) – 0:0,

26 листопада (неділя)

15:00. «Динамо» (Київ) – «Рух» (Львів),

15:00. «Олександрія» – «Оболонь» (Київ),

27 листопада (понеділок)

17:00. «Дніпро-1» – «Чорноморець» (Одеса),

«Колос» (Ковалівка) – «Зоря» (Луганськ) – перенесено.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах