40677
16:36 27.112023

У напружених протистояннях в ужгородських баскетболістів одна звитяга та одне фіаско

Спорт 3285

24 та 25 листопада БК «Ужгород» перебував у Тернополі, де тривав третій з’їзний тур Першої ліги України з баскетболу серед команд групи №1.

Доматчів третього туру закарпатський колектив підходив у статусі лідера (п’ять перемог у п’яти протистояннях). Перед командою було завдання зберегти за собою першу позицію і продовжити переможну серію. Якщо з першим колектив Олександра Зубковського впорався, то з другим – ні. На матчі з рівнянами і чернівчанами ужгородці вирушили з короткою лавкою гравців. Маючи для ротації всього двох-трьох баскетболістів, важко проводити весь матч на високому рівні й виборювати максимальний результат. Із самовіддачею проблем не було, а ось сил забракло.

У перший ігровий день нашій команді протистояв БК «Рівне-ОСДЮСШОР». Поєдинок був рівним і тримав у напрузі до останніх секунд зустрічі. Команди по черзі володіли ініціативою, доволі часто змінюючи лідера в рахунку. Якщо після стартової 10-хвилинки попереду були рівняни (17:21), то після другої – ужгородці (45:38). У третій чверті гра в закарпатської команди не клеїлася і вона розгубила свою перевагу. На заключну перерву команди йшли за рахунку 58:60 на користь рівнян. На останніх хвилинах протистояння нашим спортсменам удалося впритул наблизитися до суперника, та завдати такого бажаного влучного вирішального кидка не вдалося. Фінальна сирена зафіксувала перемогу колективу з Рівного – 74:76.

Найрезультативнішими у складі БК «Ужгород» у цій грі були Денис Кошовець (28 очок) та Андрій Наявко (25). Також результативні кидки завдали Артем Пустовіт (9), Олександр Паращич (8) і Олександр Зубковський (4).

Наступного дня, 25 листопада, закарпатський БК зустрівся з «Че-Баскет-ЧОДЮСШ» (Чернівці). Як і в попередній грі, перша чверть була за суперником (14:19), а в другій вже краще діяли ужгородці (44:42). Третя 10-хвилинка пройшла в рівній боротьбі й не дала остаточної відповіді на питання «хто ж стане переможцем цієї пари?», адже перед фінальною чвертю перевага нашої команди була тільки в чотири пункти (76:72). А ось у четвертій 10-хвилинці «Ужгород» демонстрував упевнену гру й з плином часу наближався до потрібного результату. У підсумку колектив Олександра Зубковського святкував вольову звитягу з рахунком 97:91.

Вагомий внесок у перемогу своєї команди зробили Андрій Наявко (34 очки), Денис Кошовець (34), Артем Пустовіт (14), Олександр Паращич (6), Владислав Плешаков (5) і Владислав Хмельовський (4).

Маючи у своєму активі 13 очок (6 перемог/1 поразка), «Ужгород» одноосібно очолює турнірну таблицю групи №1. «Старий Луцьк-Університет-2», «Рівне-ОСДЮСШОР» і «Че-Баскет-ЧОДЮСШ» мають по 11 залікових балів, а «Тернопіль-ДЮСШ» – 8.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Цигарковий контрабандист позбувся на українсько-румунському кордоні «Мерса» за півмільйона гривень
10:57
У Мукачеві демонтують ще 9 сітілайтів
10:39
За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено самопроголошеного «міністра оборони республіки підкарпатська русь», який закликав відокремити Закарпаття від України
10:32
Гірські рятувальники Закарпаття продовжують пошуки тіла людини, яке виявили напередодні в горах
09:01
На війні поліг Юрій Гончарук із Бистриці Чинадіївської громади
08:50
#NOVADAYS – перша угорсько-українська молодіжна конференція в Будапешті
08:31
Міжнародний форум волонтерів відбувся в Ужгороді
19:35
Ювілейну виставку творів презентував заслужений художник України Василь Вовчок
19:20
У Мукачеві відбувся турнір з волейболу памʼяті Олександра Білінця
16:48
УжНУ долучається до відзначення Європейського тижня громадського здоров'я
16:32
Всі новини