40731
13:46 4.122023

Україна пройшла до основного раунду чемпіонату світу з гандболу

Спорт 3428

З 29 листопада до 17 грудня у Данії, Норвегії та Швеції триває ЧС із гандболу серед жінок 2023. Вперше за останні 14 років на світовій першості грає українська збірна.

На першому груповому етапізбірна України змагалася у групі G, де її суперниками були збірні Бразилії, Іспанії та Казахстану. Для того, щоб дістатися до основного раунду, нам потрібно було увійти до трійки кращих. Зазначимо, що до лав національної збірної увійшла лінійна ужгородських «Карпат» Каріна Колодюк. Окрім цього, у збірній перебуває чимало колишніх гравчинь закарпатського клубу. Зокрема, Мілана Шукаль, Каріна Соскида, Анастасія Мелекесцева, Євгенія Когуч, Ірина Компанієць.

Стартовий матч наші дівчата зіграли проти бразилійок. Гра проходила за переваги останніх: наші суперниці надійніше оборонялися та ефективніше атакували й задовго до фінальної сирени забезпечили собі комфортну перевагу. За підсумками першого тайму рахунок був 10:17, а на момент завершення матчу – 20:35. Результативними кидками у складі збірної України відзначилися Тетяна Поляк (4 м’ячі), Тамара Смбатян (4), Каріна Соскида (3), Андріяна Науменко (3), Юлія Андрійчук (2), Марина Коновалова (2), Олеся Дяченко (1) та Каріна Колодюк (1).

Через два дні, 1 грудня, Україні протистояла Іспанія. Команда Віталія Андронова намагалася нав’язати боротьбу і моментами в неї це виходило, та на дистанції все ж спостерігалася перевага іспанок. У кожному з таймів суперниці закинули по 16 м’ячів. Наші ж гандболістки зуміли відповісти 12-ма влучними кидками у першій 30-хвилинці й 8-ма у другій. Тож 20:32 на користь збірної Іспанії. У складі синьо-жовтої команди результативними діями відзначилися Тамара Смбатян (7 м’ячів), Мар’яна Маркевич (3), Катерина Козак (2), Юлія Андрійчук (2), Олеся Дяченко (2), Мілана Шукаль (1), Анастасія Мелекесцева (1), Тетяна Поляк (1) і Андріяна Науменко (1).

Після двох зіграних турів Україна та Казахстан залишалися без очок і саме в очній зустрічі, яка відбулась 3 грудня, ці команди мали визначити володаря путівки до основного групового етапу. Наші спортсменки були фаворитками протистояння й зуміли здобути надважливу перемогу. Колектив Віталія Андронова потужно провів перший тайм, заволодівши перевагою у сім м’ячів (19:12). Після перерви українки не зупинилися й продовжили домінувати на майданчику. У підсумку гра завершилася розгромною перемогою нашої збірної – 37:24. Вагомий внесок у звитягу національної збірної зробили Мілана Шукаль (8 м’ячів), Юлія Андрійчук (8), Марина Коновалова (6), Тамара Смбатян (4), Каріна Соскида (2), Каріна Колодюк (2), Ірина Прокоп’як (2), Мар’яна Маркевич (2), Ірина Компанієць (1), Олеся Дяченко (1) і Катерина Козак (1).

Таким чином жіноча збірна України посіла третє місце у групі G (3 очки) і виконала основне завдання – увійшла до топ-24 найкращих команд світу. Сподіватимемось, що під час основного групового етапу наші гандболістки без перемог не залишаться.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У ПП «Чоп-Захонь» виявили незаконний імпорт на понад мільйон гривень
13:31
У «Совиному гнізді» презентували фотоальбом «Ужгород колись і нині»
13:11
29-річний закарпатець підпалив співмешканку, бо приревнував до вітчима
12:19
Центри рекрутингу української армії запрацювали в Ужгороді та Мукачеві у приміщенні місцевих ЦНАПів
12:02
На Рахівщині трапилися дві аварії, в яких травмувалися малолітні діти
11:55
Впродовж попередньої доби вогнеборці загасили одразу дві пожежі на сміттєзвалищах
11:41
На ринках Ужгорода вже продають закарпатську черешню
11:26
Муніципали винесли 955 повідомлення за несплату послуг із користування паркувальними майданчиками в Ужгороді
10:29
Пошкоджені та зруйновані дамби, лінії берегоукріплення – Закарпаття гостро потребує коштів для протипаводкового захисту
10:10
На Мукачівщині рятувальники ліквідували пожежу в літній кухні
09:56
Всі новини