41206
13:53 5.022024

Юні закарпатські гандболістки – призерки міжнародних змагань

Спорт 2096

2–4 лютого у сусідній Словаччині, а саме в м. Михайлівці, відбувся міжнародний гандбольний турнір серед дівчат Enjoy Handball Cup 2024.

Для здобуття важливого змагального досвіду вирушили дві команди КЗ «СДЮСШОР з гандболу» Закарпатської обласної ради. Дівчатами 2009–2010 рр.н. керували тренери-викладачі Марина Калуцька та Вікторія Зубанич, а гравчинями 2011–2012 рр.н. – Діана Беке і Віктор Чернов. Окрім українських і словацьких спортсменок, учасницями турніру були юні гандболістки з Угорщини, Чехії та Польщі.

Надзвичайно успішними змагання виявилися для КЗ «СДЮСШОР з гандболу» Закарпатської обласної ради U-13. Наші гандболістки провели сім ігор, у яких здобули п’ять перемог та одну нічию. І тільки одне протистояння (проти господарок змагань) виявилося програшним для ужгородок. Набравши 11 очок, українська команда посіла високе друге місце. У колективу зі словацького міста Битча була ідентична кількість балів, та завдяки кращій статистиці «закинутих-пропущених» м’ячів (+33 проти +16) «срібло» дісталося саме підопічним Діани Беке та Віктора Чернова. А тріумфаторками турніру стали представниці словацької «Ювенти», в активі яких було 14 залікових балів.

У віковій категорії U-15 колектив Марини Калуцької та Вікторії Зубанич показав дещо скромніший результат. Із семи ігор тільки у двох представниці КЗ «СДЮСШОР з гандболу» Закарпатської обласної ради вийшли переможницями. З чотирма очками в активі ужгородські спортсменки зайняли шосте місце. Переможницями в цій категорії стали гандболістки з Малацок (Словаччина), які набрали 13 пунктів. Представниці чеського міста Злін здобули срібні медалі (11), а гравчині з Михайлівців узяли «бронзу» (10).

Кращою гравчинею старшої команди КЗ «СДЮСШОР з гандболу» Закарпатської обласної ради стала Софія Галишич. У молодшому колективі такий титул дістався Евеліні Товтин. Також відзначимо, що Катерина Шовак була визнана кращою гандболісткою вікової категорії U-13.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах