41279
08:51 13.022024

У Перечині відбувся Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики

Спорт 5881

У Перечині відбувся Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Mickey Cup 2024» та Чемпіонат Закарпатської області з художньої гімнастики.

Свято краси та грації тривало два дні – 10 та 11 лютого у відремонтованому спортзалі філії Початкова школа ПЕречинського ліцею імені Героїв 68-го батальйону. В ньому взяли участь 286 дівчат віком від шести до 20 років, які суддям та публіці продемонстрували свою майстерність, елегантність, пластику, тендітність, гнучкість тіла і силу м’язів, стійкість і відчуття рівноваги, спритність і координацію рухів, емоційність та артистизм. Так, це один з найбільш видовищних і витончених видів спорту.

На подію завітали почесні гості, зокрема, президент Федерації Закарпатської області з художньої гімнастики Валентина Плавайко, директор Перечинської ДЮСШ Євген Мегеш, який вручив посвідчення кандидата в майстри спорту 16-річній перечинці Анжеліці Лабанич.

Організатор та головний суддя змагань – тренер з художньої гімнастики Перечинської ДЮСШ Любов Козуб. Кореспондентка «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з нею.

– Любове В’ячеславівно, насамперед, скажіть, будь ласка, яка мета таких змагань?

– Мета – популяризація спорту та здорового способу життя, розвиток дитини та досягнення нею результатів. Гімнастки люблять виступати, змагатися, перемагати. І для них, їхніх батьків та тренерів – це свято. Ви ж бачили, який гарний зал після ремонту? Декорації робили самі. Всі раді, задоволені, приїжджі жили у наших готелях, відвідали краєзнавчий музей, були на екскурсії в сироварні. Перечин сподобався.

Такі змагання проводимо тричі на рік. Тепер були учасники з різних міст Закарпаття, зокрема, Перечина, Мукачева, Чопа, Ужгорода, Виноградова, Великого Березного, а також приїхали здалека: з Броварів, Фастова, Вінниці, Кропивницького.

Після змагань відбувся Чемпіонат Закарпатської області. В ньому взяли участь 45 учасниць. Це були кандидати та майстри спорту. І моя вихованка Анна Кузнєцова, 15 років, виборола звання «Чемпіонка Закарпатської області».

Розкажіть про неї більше, адже вона має значні перемоги.

– Перед цим вона була восьма на Чемпіонаті України серед школярів, який проходив у м.Вінниця торік у листопаді, а в жовтні потрапила у топ 25 гімнасток України. Це дуже крутий результат. Уявіть: змагаються мільйонні міста, в яких чудові умови, і Перечин, де нема всіх необхідних умов для тренувань. Пишаюся своєю вихованкою. Працюємо з нею десять років.

Хочу сказати ще про одну свою вихованку – Катерину Тимочко. Їй 20 років, майстер спорту. Вона проживає в Ужгороді, а їздить до Перечина на заняття. Водночас тренує маленьких діток і навчається на третьому курсі УжНУ. Торік стала бронзовим призером Універсіади України в Кропивницькому. Готуємося з нею на Чемпіонат України, який планується на березень. Хочу сказати, що наразі я задоволена результатом своєї тренерської роботи та результатом своїх вихованців.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото Сергія Кучера

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах