41387
14:22 23.022024

«Дніпро-1» – «Минай»: прев’ю матчу

Спорт 843

Зимова пауза позаду. Сьогодні, 23 лютого, відбудеться перший матч української Прем’єр-ліги з футболу у 2024 році. А в неділю, 25-го числа, у весняній частині чемпіонату стартує «Минай».

Як і в стартовому поєдинку сезону, суперник у закарпатців більш як серйозний. Тоді минайці зустрічались у Києві з «Динамо». Тепер у Дніпрі зіграють проти «Дніпра-1».

«Минай»

Вирішувати задачу по збереженню прописки в УПЛ закарпатці будуть в оновленому складі. Це стосується не лише гравців, але й тренерського штабу. Взимку Желько Любеновіч остаточно сформував ростер своїх помічників – Никола Ігнятієвич, Ігор Дудник та Дмитро Бабенко. Серед підопічних змін відбулось дещо більше – минайці представили 10 новачків. Для чотирьох з них гра проти «Дніпра-1» може стати дебютною в УПЛ. Мова про Євгенія Скибу, Павла Тищука, Василя Вашкебу та Сергія Корнійчука.

Точно дебютною проти дніпровців у якості тренера зустріч стане для самого Любеновіча. Наразі під його керівництвом «Минай» зіграв лише один офіційний матч проти «Кривбаса» (0:1).

Щодо зимових зборів, то закарпатці провели сім спарингів, а найкращим бомбардиром команди став Артур Ременяк, який до трьох голів додав дві результативних передачі.

«Дніпро-1»

В період зимової паузи дніпровці не підсилювались, а покинули команду Олександр Каплієнко, Еміліано Пуріта, Габріель Венделл та Білл.

На зборах в турецькій Анталії «Дніпро-1» провів шість контрольних матчів. За цей період команда Юрія Максимова здобула три перемоги («Дечіч» – 2:0, «Аркадаг» –1:0, «РФШ» – 2:1), зазнала дві поразки від австрійського «Штурма» (1:2) та польського «Ракува» (1:4), а також розійшлись миром з болгарським «Черно море» (2:2). Баланс забитих та пропущених м’ячів рівний – 9:9. Найкращими «турецькими» бомбардирами із двома м’ячами стали Сарапій та Горбунов. Ще по разу відзначилися Адамюк, Піхальонок, Ківінда, Вітіньо та Філіппов.

Історія зустрічей

25 лютого відбудеться шостий офіційний матч «Миная» та «Дніпра-1». І лише у двох випадках закарпатці брали очки – наразі у першій та останній зустрічі цих команд. У 2020 році «Минай» переміг – 3:2, а у 2023-му – зіграв внічию (1:1). Цікаво, що автори обох голів минулої зустрічі вже грають в інших командах. Єгор Твердохліб тепер захищає кольори «Кривбаса», а Домінго Бланко – «Тіхуани».

Цікаво, що з часу останньої зустрічі обидва клуби змінили головних тренерів. 13 серпня в Минаї зустрічались команди Володимира Шарана та Олександра Кучера, повідомляє офіційний сайт ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини