41394
12:29 26.022024

«Минай» відібрав очки в одного з лідерів УПЛ

Спорт 1476

Поновилася боротьба в українській Прем’єр-лізі з футболу сезону 2023/24. 25 лютого у рамках 18-го туру закарпатська команда на виїзді протистояла «Дніпру-1».

Фото СК «Дніпро-1»

Під час зимової паузи склад «Минаю» зазнав значних змін. У першій офіційній грі Желько Любеновіч задіяв одразу сім новачків: троє вийшли зі старту, ще четверо з’явилися на полі по ходу зустрічі. Дебютанти непогано влилися в закарпатський колектив, і він зумів досягти позитивного результату.

Загалом поєдинок вийшов доволі складним для обох команд. З одного боку, це була лише перша офіційна зустріч, і гравці ще не набрали необхідного змагального тонусу. З іншого – на хід гри впливали повітряні тривоги: спочатку був відкладений старт поєдинку, а згодом двічі зупиняли й сам матч. Варто зазначити і про оборонні дії команд, які не давали суперникам легко досягати поставлених цілей у нападі.

Дніпряни, зважаючи на фактор домашнього поля та статусу фаворита протистояння, більше контролювали м’яч і частіше загрожували воротам суперника. Підопічні Юрія Максимова в першій половині матчу неодноразово могли відкрити рахунок. Близькими до цього були Олексій Гуцуляк, Василь Кравець і Володимир Адамюк. Утім то гравцям бракувало точності, то вдало діяв кіпер суперників, то за гостей грав каркас воріт.

Натомість минайці свій перший же гольовий момент реалізували. На 25-й хв. Денис Устименко виконав навісну передачу в центр штрафного майданчика, де самотній Артур Ременяк ударом у дотик «розмочив» рахунок (0:1). А ще через 15 хв. минайці мали чудову нагоду подвоїти перевагу. Руслан Бабенко не за правилами зіграв проти Дениса Устименка, і суддя призначив пенальті у ворота «Дніпра-1». До м’яча підійшов Тимур Кораблін, але виграти дуель у Євгенія Волинця йому не вдалося. Тож за рахунку 0:1 команди пішли відпочивати.

На початку другого тайму було призначене ще одне пенальті, та цього разу у ворота «Минаю» (за гру рукою у виконанні Сергія Корнійчука). Олександр Піхальонок виявився точним і зрівняв рахунок (1:1). Ближчими до другого забитого м’яча були дніпряни. Принести перемогу їм могли Сергій Горбунов, Олексій Гуцуляк і Даніель Ківінда, але оборонці та голкіпер «Минаю» зуміли відбитися. Щодо гостей, то в них на вістрі атаки опинялися Кирило Прокопчук і Кіріл Попов, проте жоден відзначитися не зумів.

У підсумку нічия 1:1. Обидві команди набрали по одному заліковому балу. Наступний поєдинок закарпатці зіграють 2 березня вдома проти «Металіста 1925» (Харків).

«Дніпро-1» – «Минай» – 1:1 (0:1)

Голи: Олександр Піхльонок 51 (пен.) – Артур Ременяк 26.

«Дніпро-1»: Євгеній Волинець, Володимир Адамюк, Едуард Сарапій, Василь Кравець, Денис Мірошніченко (Євгеній Пасіч 76), Руслан Бабенко, Валентин Рубчинський, Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк, Олег Очеретько (Сергій Горбунов 46), Олександр Філіппов (Даніель Ківінда 76).

Головний тренер – Юрій Максимов.

«Минай»: Олександр Кемкін, Богдан Чуєв (Євгеній Скиба 85), Кирило Прокопчук, Дмитро Нємчанінов, Тарас Дмитрук, Сергій Корнійчук, Вадим Вітенчук, Сергій Петько, Тимур Кораблін (Владислав Семотюк 74), Артур Ременяк (Владислав Вакула 64), Денис Устименко (Кіріл Попов 85).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Інші поєдинки 18-го туру:

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 0:3,

«Верес» (Рівне) – «Колос» (Ковалівка) – 0:2,

«Металіст 1925» (Харків) – «Динамо» (Київ) – 2:4,

«Рух» (Львів) – «Полісся» (Житомир) – 1:1,

26 лютого (понеділок)

13:00. «Олександрія» – «Шахтар» (Донецьк),

13:00. «Зоря» (Луганськ) – «Ворскла» (Полтава),

15:30. «Оболонь» (Київ) – «Чорноморець» (Одеса).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини