41563
12:18 8.032024

Чоловіча збірна України з гандболу проведе збори на Закарпатті

Спорт 883

10 березня на базі «Зінедін», що на Ужгородщині, стартують збори чоловічої національної збірної України, яка готуватиметься до матчів відбору на чемпіонат світу-2025 проти Естонії.

Перша гра двоматчового протистояння відбудеться 13 березня в естонському Таллінні. Повторний поєдинок, номінально домашній для синьо-жовтих, прийматиме 17 березня литовське місто Алітус (арена – Alytaus Arena). Переможець протистояння Естонія – Україна вийде до фінальної стадії кваліфікації, де у травні зіграє за путівку на ЧС проти збірної Ісландії.

Вадим Бражник, головний тренер збірної України:

«Ми проводимо збори вдома. Збираємось 10 березня в Ужгороді на базі «Зінедін», де вже неодноразово проходила збори наша жіноча збірна. Тренуватимемось два дні і 12 березня вилітаємо в Таллінн. 13 березня граємо виїзну гру, після чого повертаємося до Ужгорода і будемо мати ще два дні зборів. Після цього – вилітаємо вже до Вільнюса і граємо домашню гру в Литві в Алітусі 17 березня.

Усі мають розуміти, що ми не можемо собі дозволити завжди проводити збори закордоном. Натомість ужгородська база пропонує всі умови. І я хочу подякувати всім, хто допомагають нам. У першу чергу – захисникам України, нашим Збройним силам, які боронять нашу країну. Також дякую Федерації гандболу України, Міністерству молоді та спорту України, ми постійно контактуємо з Олександром Чайченком, Олександром Гладуном, Андрієм Мельником. Є велика відповідальність і ми будемо докладати всіх зусиль, щоб здобути результат».

Про цілі у відборі на чемпіонат світу

«Збірна Естонії – непростий суперник, якого ми поважаємо. Президент Федерації гандболу України поставив нам задачу: вихід на чемпіонат світу. Ми розуміємо, що це складне завдання. Потрібно проходити не тільки Естонію, але й після цього – Ісландію. Це дуже потужний суперник, один з найсильніших, з тих, яких ми могли отримати».

Про склад збірної України

«У складі – як гравці чемпіонату України, так і наші гравці із закордонних чемпіонатів. Як і планували, ми йдемо на омолодження. Склад буде доволі молодий, але будуть також гравці, які вже мають за своїми плечами значний досвід. Будемо намагатися поєднувати досвід з молодістю.

Залучаємо гравців з молодіжної збірної. У нас дуже гарна молодь, яка вийшла на два чемпіонати Європи – U-18 та U-20. Молодь хоче грати, у них блищать очі, тому ми даємо їм можливість проявити себе. Це наш талант, це наше майбутнє».

Про збірну Естонії

«Я дивився їх останні матчі – Естонія грала у кваліфікації з Латвією. Декілька гравців естонської збірної виступають у другій Бундеслізі. Нещодавно прийшла інформація, що травмувався та вилетів зі складу на 2-3 місяці один з їхніх основних гравців – розігруючий (Міхкель Льоп з клубу другої німецької Бундесліги EHV-Aue).

У них дуже непогана задня лінія, естонці завжди швидкі. І вони завжди відрізнялись неординарним гандболом. Грають у захисті як 6:0, так і 5:1, можуть вийти і грати 3:3 – високий захист, адже у них не завжди вистачає габаритів, щоб грати звичайний захист.

Ми дивимось їх ігри, спілкуємось з гравцями через XPS, через месенджери, працюємо, все йде за планом».

Про свій офіційний дебют у збірній України

«Чекаю з нетерпінням, дуже переживаю, але сповнений сил, готуюсь. І, вважаю, що все буде добре».

Нагадаємо, усього на ЧС-2025 від Європи зіграють 17 збірних. Шість з них вже відомі. Це господарі ЧС – Хорватія, Данія та Норвегія, а також збірні Франції, Німеччини та Швеції, які кваліфікувались через ЧЄ-2024. Ще 11 команд визначаться через європейську кваліфікацію, повідомляє ФГУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах