41560
11:13 8.032024

«Минай» провалив гру проти «Зорі»

Спорт 1316

Команда Желько Любеновіча не змогла створити достатньої кількості небезпечних моментів щоб забити й припустилася помилок в обороні, які призвели до двох голів суперника.

Фото ФК «Зоря»

До матчу-відкриття 20-го туру УПЛ, який відбувся 7 березня на столичній арені «Лівий берег», закарпатці підходили у піднесеному настрої, оскільки напередодні здобули першу перемогу в сезоні (над харківським «Металістом 1925» з рахунком 2:0). Та у виїзній грі з луганською «Зорею» у нашої команди були проблеми. Гостям була складно долати оборону господарів і виходити на хороші ударні позиції. За увесь матч гравці «Минаю» тільки два рази поцілили у площину воріт. На 50-й хв. здалеку бив Артур Ременяк, а на 91-й – Вадим Вітенчук. В обох епізодах луганців урятував Олександр Сапутін.

Натомість «Зоря» контролювала м’яч і постійно йшла в атаку. Якщо свій перший гольовий епізод підопічні Юрія Коваля не реалізували (удар Едуардо Герреро з близької відстані парирував воротар), то після другого, який стався на 18-й хв., номінальні господарі повели в рахунку. Закарпатець В’ячеслав Чурко віддав на Дениса Антюха, який прицільним ударом відзначився. Під ендшпіль першого тайму луганська команда вдруге увігнала м’яч у сітку воріт Олександра Кемкіна, однак лайнсмен зафіксував положення поза грою в Едуарда Герреро.

Після перерви хороші гольові нагоди мали Олександр Яцик та Едуардо Герреро, але в першому епізоді «Минай» урятувала поперечина, а в другому – кіпер. А ось на 73-й хв. всі питання щодо переможця протистояння були закриті. Активний панамець вивів Владислава Бугая віч-на-віч з воротарем і той подвоїв перевагу «Зорі» (2:0). До слова, 19-й номер луганців у компенсований арбітром час міг оформити дубль, але переграти Олександра Кемкіна ударом з гострого кута йому не вдалося.

Тож «Минай» повернувся додому без залікових балів. У підопічних Желько Любеновіча залишається 10 очок, що на три менше, ніж у рівненського «Вереса», який 15-й. А «Металіст 1925» (Харків), котрий знаходиться у зоні перехідних матчів, випереджає закарпатців на п’ять пунктів. Свою наступну гру минайці зіграють 12 березня. Суперником буде діючий чемпіон України – донецький «Шахтар».

«Зоря» (Луганськ) – «Минай» – 2:0 (1:0)

Голи: Денис Антюх 18, Владислав Бугай 73.

«Зоря»: Олександр Сапутін, Рейс Жуніор (Роман Вантух 76), Антон Боль, Едуардо Герреро (Артем Слесар 81), Арсеній Батагов, Богдан Бутко, В’ячеслав Чурко (Петар Мічін 76), Олександр Яцик, Денис Антюх (Владислав Бугай 66), Яков Башич, Ігор Кирюханцев (Ігор Горбач 66).

Головний тренерЮрій Коваль.

«Минай»: Олександр Кемкін, Тарас Дмитрук, Сергій Корнійчук (Тимур Кораблін 46), Кирило Прокопчук, Дмитро Нємчанінов, Богдан Чуєв (Ярослав Кисіль 83), Вадим Вітенчук, Владислав Семотюк (Єгор Гунічев 70), Владислав Вакула, Денис Устименко (Іван Демиденко 83), Артур Ременяк (Іван Матюшенко 70).

Головний тренерЖелько Любеновіч.

Інші поєдинки 20-го туру:

«Верес» (Рівне) – «Динамо» (Київ) – 1:1,

8 березня (п’ятниця)

13:00. «Дніпро-1» – «Рух» (Львів),

15:30. «Металіст 1925» (Харків) – «ЛНЗ» (Черкаси),

18:00. «Шахтар» (Донецьк) – «Колос» (Ковалівка),

9 березня (субота)

13:00. «Чорноморець» (Одеса) – «Ворскла» (Полтава),

15:30. «Полісся» (Житомир) – «Олександрія»,

18:00. «Кривбас» (Кривий Ріг) – «Оболонь» (Київ).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини