41580
13:32 12.032024

Завершився груповий етап Зимової першості Закарпаття з футболу

Спорт 1498

На груповому етапі змагалося 18 колективів, вісім з яких пройшли далі. Ігри завершального, 5-го, туру проходили 7 та 10 березня.

Фото ФК «Севлюш»

За регламентом змагань до раунду плей-оф пройшли по два найсильніші колективи з кожної групи, а також дві кращі команди, що зайняли треті місця. Інтрига за вихід до чвертьфіналу зберігалася до останнього туру.

Група А

У цій групі були два яскраво виражені фаворити — це ужгородські «СХІ» та «Будівельник». У крайньому турі вони обіграли «Перечин» (7:0) і сторожницький «Лідер» (5:1) відповідно. З 13-ма очками в активі ці колективи опинилися на вершині турнірної таблиці. Ужгородська СДЮСШОР завдяки перемозі над «Зіркою» (Лінці) (3:2) фінішувала третьою (в активі цієї команди 6 пунктів), але пройти далі їй не вдалося. «Зірка» і «Лідер» набрали по 4 бали і розташувалися на 4—5 місцях. «Перечин», маючи у своєму доробку 3 очки, завершив змагання шостим.

Група Б

Тут розгорнулася цікава боротьба як за перемогу в групі, так і за дві інші путівки в плей-оф. «Тячів» завдяки яскравій перемозі над «Медеєю» (5:4) в останньому турі став першим (12 очок). Відповідно колектив з Оноківської ТГ посів другу сходинку (10 пунктів). «Сокіл» (Холмківська ТГ) зумів перемогти «Мукачево» (3:2) і, набравши 10 очок, посів прохідне третє місце. Колектив з міста над Латорицею у п’яти матчах здобув всього одне очко і став останнім. В іншому протистоянні туру «Зірка-SPAR» обіграла «Бужору» і обійшла її в турнірній таблиці. Команда з Лінців посіла четверте місце (6 пунктів), а іршавський колектив став п’ятим (4 залікові бали).

Група В

Доволі прогнозовано тріумфатором цієї групи став виноградівський «Севлюш» (15 очок), котрий в п’ятому турі здобув впевнену перемогу (6:2) над «Зіркою» (Онок), яка з третьої позиції (9 пунктів) також кваліфікувалася в плей-оф. Другими стали «Вільхівці» (12 залікових балів), які минулого тижня обіграли «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) з рахунком 3:0. Останні з чотирма очками в активі зайняли п’яту сходинку. Четвертим стало «Вишково» (4 очки), котре в останній грі розгромило аутсайдера — «Ізу» (7:0), що так і не зумів здобути жодного залікового балу.

Таким чином, найближчої неділі, 17 березня, у рамках 1/4 фіналу зустрінуться:

«СХІ» (Ужгород) — «Сокіл» (Холмківська ТГ),

«Севлюш» (Виноградів) — «Будівельник» (Ужгород),

«Тячів» — «Зірка» (Онок),

«Вільхівці» — «Медея» (Оноківська ТГ).

Щодо бомбардирських перегонів, то тут наразі лідирують Адріан Пуканич («Севлюш») і Михайло Лозинець («Тячів»), в активі яких по 9 голів. Руслан Зінаков із «Будівельника» завдав 8 результативних ударів і посідає третє місце. Також до топ-5 входять Андрій Мерцин (7 м’ячів, «Тячів») і Михайло Чедрик (5 м’ячів, «Севлюш»)

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах