41587
14:59 12.032024

Сьогодні «Минай» зустрінеться з донецьким «Шахтарем»

Спорт 663

Четвертий «весняний» та 21-й у поточному сезоні матч УПЛ закарпатці проведуть на виїзді. Суперник у підопічних Желько Любеновіча більш як серйозний – чинний чемпіон «Шахтар». Стартовий свисток на «Арені Львів» пролунає у вівторок, 12 березня, о 18:00.

«Шахтар»

Навесні донеччани повернули «своє» місце у турнірній таблиці. Усі три матчі другої частини чемпіонату команда Маріно Пушича виграла з загальним рахунком – 11:4. А переможна серія «Шахтаря» триває вже 5 матчів й продовжується з 3 грудня. За цей період «гірники» здолали «Металіст 1925», «Верес» (обидва – 2:0), «Олександрію» (3:0), «Кривбас» (5:2) та «Колос» (3:2).

Наразі у «Шахтаря» 40 очок та 18 зіграних матчів. «Гірники» мають рівну кількість очок з другим «Кривбасом» та дві гри в запасі.

«Минай»

Після стартових двох матчів весни закарпатців називали головним відкриттям другої частини. Підопічні Любеновіча на виїзді відібрали очки у віце-чемпіона «Дніпра-1» (1:1) та вдома переграли «Металіст 1925» (2:0). Але продовжити свою безпрограшну серію минайцям у 20-му турі не вдалось. На виїзді закарпатці зазнали поразки – 0:2.

До гри проти донеччан «Минай» підходить без втрат. Тимур Кораблін через дискваліфікацію пропустив зустріч з харків’янами, а Сергій Петько вже «відпрацював» за перебір карток у грі проти луганців.

Історія зустрічей

«Минай» провів з «Шахтарем» шість зустрічей та нав’язав боротьбу двічі: у 2021-му, коли гра завершилась нічиєю (1:1) та у 2023-му, коли «гірники» лише завдяки помилці арбітра виграли матч з мінімальним рахунком. Тоді на «Минай-Арені» судді не помітили чистий гол Дмитра Нємчанінова, після удара якого м’яч залетів за лінію воріт рикошетом від поперечини. Ще чотири матчі завершились впевненими перемогами «Шахтаря» – 5:1, 4:0 та двічі по 4:1.

Для Желько Любеновіча та Маріно Пушича це буде перша тренерська зустріч, повідомляє офіційний сайт ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах