41590
11:51 13.032024

«Минай» поступився донецькому «Шахтарю»

Спорт 1448

У вівторок, 12 березня, на «Арені-Львів» відбулася гра 21-го туру УПЛ між лідером (донецьким «Шахтарем») та аутсайдером (закарпатським «Минаєм») чемпіонату.

Фото ФК «Шахтар»

«Гірники» домінували на полі й зуміли здобути одну з найлегших перемог у сезоні. Команда Маріно Пушича мала велику ігрову перевагу і створила безліч гольових моментів. Номінальні господарі зі стартового свистка взяли м’яч під свій контроль і максимально притисли гостей до своїх воріт.

Тільки в перші 20 хв. зустрічі «Шахтар» міг забивати щонайменше п’ять голів. На 4-й хв. Іраклі Азаров «пострілом» з-за меж штрафного майданчика влучив у стійку. На 9-й та 19-й хв. воротам Олександра Кемкіна з загрожував Кевін, але кіпер з дальніми «пострілами» бразильця впорався. Також 35-й номер відбив удар з гострого кута Олександра Зубкова та «постріл» з лінії штрафного майданчика Георгія Судакова.

А в середині першого тайму оборонець «Минаю» Сергій Корнійчук не за правилами зіграв проти Юхима Коноплі у власному штрафному майданчику й арбітр після перегляду ВАРу призначив пенальті. До м’яча підійшов Георгій Судаков і за мить рахунок став 1:0. Минуло сім хвилин і Олександр Кемкін був вимушений вдруге виймати м’яч із сітки воріт. Автором другого взяття воріт став Данило Сікан, якому вдався прицільний удар з 18-ти метрів (2:0). Ще до перерви «Шахтар» міг забити втретє, але м’яч після удару Юхима Коноплі поцілив у каркас воріт.

У другій 45-хвилинці тиск на ворота минайців дещо зменшився. По-справжньому гольові моменти «Шахтра» зміг створити тільки чотири рази. На 50-й та 56-й хв. намагався забити Георгій Судаков, але голкіпер виявився готовим до його ударів. А на 70-й та 72-й хв. нашим воротам загрожував Артем Бондаренко (Олександр Кемкін в обох епізодах зіграв надійно). Крім цього були заблоковані удари, а також ті, після яких м’яч розминувся з воротами. Щодо минайців, то вони на гол не награли. Декілька ударів, які все ж вдалося нанести у бік воріт Дмитра Різника, значної загрози не несли.

Наступний поєдинок «Минай» зіграє 23 березня проти черкаського «ЛНЗ». У перенесеній грі 17-го туру підопічним Желько Любеновіча необхідно брати очки. Це змушує робити погане турнірне становище. Минайці з десятьма очками в активі займають останню, 16-ту, сходинку турнірної таблиці.

«Шахтар» (Донецьк) – «Минай» – 2:0 (2:0)

Голи: Георгій Судаков 24 (пен.), Данило Сікан 30

«Шахтар»: Дмитро Різник, Валерій Бондар, Дмитро Криськів, Георгій Судаков, Олександр Зубков, Данило Сікан (Лассіна Траоре 73), Іраклі Азаров, Артем Бондаренко (Єгор Назарина 85), Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Кевін (Віктор Цуканов 64).

Головний тренер – Маріно Пушич.

«Минай»: Олександр Кемкін, Тарас Дмитрук, Сергій Корнійчук (Тимур Кораблін 46), Євгеній Скиба, Кирило Прокопчук, Богдан Чуєв, Сергій Петько, Вадим Вітенчук (Владислав Семотюк 64), Владислав Вакула (Павло Тищук 84), Артур Ременяк (Кіріл Попов 74), Єгор Гунічев (Денис Устименко 74).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Інші матчі 21-го туру:

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Дніпро-1» – 1:1,

«Динамо» (Київ) – «Зоря» (Луганськ) – 2:0,

15 березня (п’ятниця)

18:00. «Олександрія» – «Ворскла» (Полтава),

16 березня (субота)

13:00. «Металіст 1925» (Харків) – «Рух» (Львів),

15:30. «Оболонь» (Київ) – «Полісся» (Житомир),

18:00. «Кривбас» (Кривий Ріг) – «Колос» (Ковалівка),

17 березня (неділя)

15:30. «Чорноморець» (Одеса) – «Верес» (Рівне).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах