41642
16:02 15.032024

ГК «Карпати» (Ужгород): лідеру поступилися, аутсайдера перемогли

Спорт 1560

13 – 15 березня на «Карпати-Арені», що в с. Барвінок Ужгородського району, відбулися матчі 5-го зїзного туру жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2023/24.

Фото ФГУ

У середу, 13 березня, відбувся центральний поєдинок туру: зустрічалися лідери чемпіонату – ужгородські «Карпати» та львівська «Галичанка». Західноукраїнське дербі пройшло в напруженому і безкомпромісному суперництві. На майданчику було багато боротьби та велика кількість яскравих результативних атак. У першому таймі більшість часу лідирували господарки, та на перерву в ролі лідерок пішли гості (11:12). У другій половині гри також були «гойдалки» (команди по черзі володіли ініціативою) і все вирішувалося на завершальних хвилинах. Більше сил на фінальний штурм залишилося в «Галичанки», яка вирвала перемогу – 29:32.

Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися Владислава Слободян (11 м’ячів), Надія Пойманова (7), Анастасія Полєтаєва (4), Анна Гававка (2), Валерія Нестеренко (2), Тетяна Волубцева (2) і Каріна Колодюк (1).

Наступного дня, 14 березня, відбулась гра між «Галичанкою» (Львів) та «ДЮСШ №1-ХНУ» (Хмельницький). Команда Віталія Андронова володіла перевагою і здобула переконливу перемогу. Підсумковий рахунок матчу – 28:16.

А в п’ятницю, 15 березня, хмельничанкам протистояли господарки майданчику – гравчині ужгородських «Карпат». Якщо на початку зустрічі гостям удавалося на рівних протисти закарпаткам, то згодом колектив Бориса Петровського почав відриватися в рахунку, з плином часу збільшуючи свою перевагу. Після 30-ти зіграних хвилин рахунок був 18:11, а на момент фінальної сирени – 41:17.

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Валерія Нестеренко (9), Катерина Фенинець (7), Анна Гававка (6), Катерина Міхєєва (5), Тетяна Волубцева (5), Анастасія Полєтаєва (5), Владислава Слободян (2), Єлізавета Сергієнко (1) та Юлія Борисенко (1).

Інші чотири ГК української Суперліги («Реал-МОШВСМ-ЦОП» Миколаїв, «Спартак-ШВСМ» Київ, «ДонДУВС-ДЮСШ 4» Кривий Ріг, «КЗ КОР КОСФК» Бровари) гратимуть між собою 15–17 березня у Миколаєві.

«Карпати», маючи у своєму активі 33 очка, знаходяться на другій сходинці турнірної таблиці. Відставання від лідерок чемпіонату складає три пункти.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах