41845
19:05 1.042024

Битва «Минаю» та «Олександрії» завершилася внічию

Спорт 1821

У матчі 22-го туру УПЛ, який відбувся 31 березня на «Минай-Арені», було забито чотири м’ячі, та визначити переможця дуелі так і не вдалося.

Фото ФК «Минай»

Олександрійці в цьому поєдинку були гострішими за минайців. Колектив Руслана Ротаня більше атакував і частіше створював гольові моменти. Ще до перерви гості могли могли відкривати рахунок, однак господарів рятував голкіпер. Одного разу м’яч все ж перетнув лінію воріт, однак взяття воріт було скасоване через офсайд.

У другому таймі було значно веселіше й уболівальники, котрі завітали на стадіон, стали свідками чотирьох результативних атак. На 50-й хв. Артем Шулянський увірвався у штрафний майданчик закарпатців, віддав на Андрія Кулакова, якому залишалося лише переправити м’яч у порожні ворота (0:1). Минуло вісім хвилин і «Олександрія» подвоїла свою перевагу. Ударом з-за меж карної зони відзначився Владислав Калітвінцев.

Опісля Желько Любеновіч погнав своїх футболістів уперед і вони зуміли змінити хід гри. На 63-й хв. Владислав Вакула виконав навісну передачу зі стандарту, Євгеній Скиба продовжив політ м’яча, а Денис Устименко переправив круглого у ворота (1:2). Через кілька миттєвостей після цього у наші ворота був призначений пенальті за гру рукою Кирила Прокопчука. Вирок арбітра взявся виконувати Кирило Ковалець, але капітан схибив. А на 75-й хв. вдруге забив «Минай»: Богдан Чуєв зробив дальню верхову передачу на Єгора Гунічева, який точним ударом головою увігнав м’яч у ворота (2:2).

На 78-й хв. Кирило Ковалець удруге міг вивести гостей уперед, але стійка зупинила політ м’яча. А вже за хвилину Кирило підвів свою команду, отримавши друге попередження. Граючи у більшості, «Минай» міг навіть вирвати перемогу, однак Микита Шевченко двічі врятував «Олександрію» від небезпечних ударів минайців.

Таким чином команди зіграли внічию 2:2, що стало доволі справедливим підсумком гри. Хоч закарпатці ще не покинули останню сходинку турнірної таблиці, але є дуже близькими до цього. Далі домашня гра з житомирським «Полісся», яка запланована на 8 квітня.

«Минай» – «Олександрія» – 2:2 (0:0)

Голи: Денис Устименко 63, Єгор Гунічев 75 – Андрій Кулаков 50, Владислав Калітвінцев 58.

«Минай»: Олександр Кемкін, Ярослав Кисіль (Артур Ременяк 80), Сергій Корнійчук, Євгеній Скиба, Кирило Прокопчук (Дмитро Нємчанінов 91), Богдан Чуєв (Дмитро Піддубний 80), Вадим Вітенчук (Владислав Семотюк 63), Сергій Петько, Тимур Кораблін, Владислав Вакула (Єгор Гунічев 63), Денис Устименко.

Головний тренер – Желько Любеновіч.

«Олександрія»: Микита Шевченко, Кирило Ковалець, Владислав Калітвінцев, Андрій Кулаков (Владислав Погорілий 82), Артем Шулянський (Олександр Бєляєв 61), Сергій Логінов, Даніл Скорко, Іван Калюжний, Кампос (Богдан Білошевський 46), Юрій Копина (Олександр Мартинюк 61), Микола Михайленко (Денис Шостак 82).

Головний тренер – Руслан Ротань.

Інші поєдинки 22-го туру:

«Оболонь» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3,

«Полісся» (Житомир) – «Чорноморець» (Одеса) – 1:4,

«Верес» (Рівне) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 0:2,

«Зоря» (Луганськ) – «Металіст 1925» (Харків) – 2:1,

«Ворскла» (Полтава) – «Динамо» (Київ) – 1:5,

«Колос» (Ковалівка) – «Дніпро-1» – 0:2,

1 квітня (понеділок)

18:00. «Рух» (Львів) – «ЛНЗ» (Черкаси).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах