42147
15:44 28.042024

«Минай» продемонстрував хорошу гру й здобув переможний результат

Спорт 1653

У суботу, 27 квітня, на «Минай-Арені» відбувся матч 26-го туру УПЛ, в якому закарпатська команда приймала одеський «Чорноморець».

Фото ФК «Минай»

Колектив Желько Любеновіча в другій половині сезону 2023/24 вражає своєю грою і результатами та  повертається в боротьбу за збереження прописки в елітному футбольному дивізіоні України. Завершальні матчі чемпіонату дадуть відповідь на запитання, де наступного сезону гратиме «Минай». Позитивні результати забезпечать закарпатцям місце в УПЛ, а ось невтішні показники відправлять команду в Першу лігу.

На домашній матч із середняком чемпіонату минайці виходили як на фінал. Наші футболісти розуміли, що іншого результату крім перемоги бути не може. І вже в дебюті зустрічі господарі поля повели в рахунку. Тимур Кораблін успішно зіграв на підбиранні і на 6-й хв. спрямував м’яч у сітку воріт. Через чотири хвилини у закарпатців виник чудовий шанс подвоїти свою перевагу, але Артур Ременяк на добиванні ударом головою поцілив у стійку воріт. Ще один гольовий момент мав Денис Устименко, проте 9-й номер «Минаю» з хорошої позиції спрямував м’яч над поперечиною. У гостей до перерви виник тільки один по-справжньому небезпечний епізод, коли Андрій Штогрін головою замикав подачу Ореста Кузика. На щастя для «Минаю», Олександр Кемкін зумів здійснити ефективний сейв.

Другий тайм минайці теж розпочали жваво і створили два небезпечні моменти, один з яких завершився голом. На 48-й хв. Денис Устименко цілив у дальній від себе кут воріт, але м’яч покотився поруч зі стійкою. А на 62-й хв. Тарас Дмитрук віддав на Артура Ременяка, який першим дотиком обіграв оборонців, а другим – перекинув м’яч через воротаря (2:0).

У заключній третині гри господарі поля надійно зіграли в обороні й лише одного разу дозволили супернику створити загрозу біля володінь Олександра Кемкіна. Це Максим Брагару з-за меж штрафної влучив у каркас воріт.

Ця перемога дозволила «Минаю» вперше за довгий час покинути останню сходинку турнірної таблиці. Наша команда отримала позитивний заряд енергії напередодні важливого виїзного матчу з рівненським «Вересом», який відбудеться 6 травня.

«Минай» – «Чорноморець» (Одеса) – 2:0 (1:0)

Голи: Тимур Кораблін 6, Артур Ременяк 62.

«Минай»: Олександр Кемкін, Ярослав Кисіль, Євгеній Скиба, Богдан Чуєв, Тарас Дмитрук, Сергій Петько (Вадим Вітенчук 68), Владислав Семотюк (Іван Матюшенко 78), Тимур Кораблін (Сергій Корнійчук 78), Владислав Вакула, Денис Устименко, Артур Ременяк (Єгор Гунічев 63).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

«Чорноморець»: Данило Варакута, Ілля Путря (Самсон Ієде 84), Віталій Єрмаков, Лука Гучек (Богдан Бойчук 46), Володимир Салюк, Владислав Огіря (Артур Авагімян 46), Орест Кузик (Зе Гомес 70), Максим Брагару, Зігі Бадібанга (Фабрісіо Альваренга 70), Андрій Штогрін, Йон Шпорн.

Головний тренер – Роман Григорчук.

Інші поєдинки 26-го туру:

«Дніпро-1» – «Динамо» (Київ) – 1:2,

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3,

«Рух» (Львів) – «Верес» (Рівне) – 3:1,

28 квітня (неділя)

13:00. «Зоря» (Луганськ) – «Оболонь» (Київ),

15:30. «Колос» (Ковалівка) – «Олександрія»,

18:00. «Кривбас» (Кривий Ріг) – «Металіст 1925» (Харків),

29 квітня (понеділок)

18:00. «Полісся» (Житомир) – «Ворскла» (Полтава).

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах