42316
11:04 12.052024

«Минай» здійснив неймовірний камбек у протистоянні з «Ворсклою»

Спорт 1968

Матч-відкриття 28-го туру УПЛ між «Ворсклою» і «Минаєм», який відбувся 11 травня у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім О. Бутовського, подарував яскраві емоції.

Фото ФК «Ворскла»

Протистояння середняка чемпіонату («Ворскли») і борця за «виживання» («Минаю») можна умовно поділити на дві частини: до 60-ї хв. і після. У першу годину ігрового часу перевагою володіли полтавці. Команда Сергія Долганського в першому таймі створила три небезпечні моменти, з яких один реалізувала. Якщо з ударами Антона Глущенка та Іллі Крупського Олександр Кемкін упорався, то Євген Павлюк на 36-й хв. зумів завдати результативного удару головою після подачі Андрія Бацули. А на початку другої 45-хвилинки господарі подвоїли свою перевагу: удар Антона Глущенка з 15-ти метрів у дальній кут виявився точним (2:0).

На 63-й хв. пролунала повітряна тривога й команди пішли в укриття. На поновлення гри «Минай» вийшов зовсім іншим. Колектив Желько Любеновіча активно помчав уперед і зумів зробити те, що мало хто від нього очікував. Кінцівка зустрічі вийшла «вогняною».

На 66-й хв. Павло Ісенко зупинив удар головою у виконанні Сергія Петька, а на 74-й хв. кіпер «ворсклян» програв вихід віч-на-віч Артур Ременяка (2:1). Минуло шість хвилин і закарпатці зрівняли рахунок (2:2): після подачі Владислава Вакули у центр штрафного майданчику Євген Павлюк зрізав м’яч у власні ворота. На 86-й хв. був небезпечний удар головою від Артура Ременяка, проте кіпер господарів зіграв надійно. А потім був фол Дмитра Нємчанінова проти Феліпе й пенальті. Сам постраждалий підійшов до м’яча, але переграти Олександра Кемкіна не зумів. Ні з першої спроби, ні з другої (пенальті довелося перевиконати через те, що кіпер зарано покинув лінію воріт). Та це ще не все. На завершальних хвилинах Артем Челядін рукою зупинив політ м’яча після удару Артура Ременяка й тепер пенальті був у ворота «Ворскли». Вадим Вітенчук точним ударом з «позначки» приніс «Минаю» яскраву вольову перемогу з рахунком 2:3.

Ця звитяга залишає «Минай» у боротьбі за збереження прописки в УПЛ. Та ситуація залишається складною і для виконання завдання на сезон необхідно, щоб зійшлися декілька факторів.

«Ворскла» (Полтава) – «Минай» – 2:3 (1:0)

Голи: Євген Павлюк 36, Антон Глущенко 55 – Артур Ременяк 74, Євген Павлюк 80 (а.г.), Вадим Вітенчук 95 (пен.).

«Ворскла»: Павло Ісенко, Ігор Пердута, Андрій Бацула, Ілля Крупський, Євген Павлюк, Самбу Сіссоко, Антон Глущенко (Феліпе 84), Ібрахім Кане (Віктор Корнієнко 81), Сергій Мякушко (Іван Нестеренко 81), Руслан Степанюк, Олександр Скляр (Артем Челядін 57).

Головний тренер – Сергій Долганський.

«Минай»: Олександр Кемкін, Кирило Прокопчук, Євгеній Скиба (Владислав Семотюк 62), Богдан Чуєв, Тарас Дмитрук, Владислав Вакула (Сергій Корнійчук 90), Сергій Петько (Дмитро Нємчанінов 75), Вадим Вітенчук, Тимур Кораблін (Єгор Гунічев 46), Денис Устименко (Кіріл Попов 90), Артур Ременяк.

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Інші протистояння 28-го туру:

«Оболонь» (Київ) – «Рух» (Львів) – 0:0,

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 1:0,

12 травня (неділя)

13:00. «Олександрія» – «Дніпро-1»,

15:30. «Чорноморець» (Одеса) – «Металіст 1925» (Харків),

18:00. «Кривбас» (Кривий Ріг) – «Полісся» (Житомир),

13 травня (понеділок)

15:30. «Колос» (Ковалівка) – «ЛНЗ» (Черкаси),

18:00. «Зоря» (Луганськ) – «Верес» (Рівне).

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах