42514
11:41 24.052024

Ужгород прийме фінальні матчі юнацького чемпіонату України з баскетболу

Спорт 998

Найближчого вікенду, 25–26 травня, в обласному центрі Закарпаття зберуться чотири кращі команди чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2009 року нагородження.

Прийматиме вирішальні матчі віце-чемпіон минулого сезону – ЗОДЮСШ Ужгород. Більшість цієї команди – гравці 2010 року нагородження, які в своїй віковій категорії другий рік поспіль стали чемпіонами України. Проти на рік старших суперників їм не так легко, тим більше за словами головного тренера ЗОДЮСШ Василя Товтина, суперники суттєво додали.

«На фоні минулого року всі команди шалено додали. Можливо не так тактично, скільки фізично, гравці підросли. Це те, чого нам не вистачає, але мої хлопці доволі непогано виступають. Плюс в цьому віці вже не грають першу половину матчу п’ятірками, а можна грати постійно лідерами, що теж вирівнює команди. Але загалом всім тренерам велика шана, що у воєнний час пророблена така робота. Я пишаюсь колегами, однодумцями.

Можливо ми не такі лідери, як минулого року себе рахували, але беззубими ми не будемо. Нехай чекають суперники, ну і Дніпро, який не мав поразок в сезоні, але минулого сезону ми їх обіграли. У них хороші хлопці, висока команда, але думаю це буде цікавий, шалений матч між нами в півфіналі», – розповів Василь Товтин в коментарі прес-службі ФБУ.

В цьому сезоні в цій віковій категорії ЗОДЮСШ Ужгород виграв 7 матчів з 9, програвши на другому етапі в Івано-Франківську Академії Говерла (76:81), а в останньому етапі столичному СДЮШОР з баскетболу м Києва (86:93). Тоді три команди виграли по два матчі і в закрутці якраз кияни виявились  тією командою, яка не вийшла до Фіналу чотирьох. Тому так вийшло, що ЗОДЮСШ програла тим командам, яких не буде у Фіналі чотирьох.

«У нас грає фактично основа команди, яка стала чемпіоном по 2010 року народження. Змінюються чотири хлопці. Знову таки у нас проблема високих, через це ми двічі програли в сезоні. Але я вважаю, що з поразки ти береш більше, ніж з перемоги. Бачиш свої помилки, бачиш над чим треба працювати, включаєшся на тренуваннях».

Одним з тих, кого не було в команді 2010 року народження – є Максим Рошко, який в середньому в команді ЗОДЮСШ 2009 року набирає 12.5 очка, 7.3 підбирання, 4.5 передачі та 4.3 перехоплення.

«Максим Рошко – дуже перспективний хлопчик. У нього два брати грали в баскетбол, але він самий потужний. Я знаю його і за межами баскетболу – він грає на гітарі, є багато музичних талантів, самостійно вивчив англійську. Він фантастично мислить на майданчику, фізично підтягнутий хлопчик. Але сім’я не відпускає його за межі міста, тому він не їздить з нами на виїзди, його не було в збірній.

Справді, це наш лідер в цій команді, у нього хороший вчасний пас, гарно бачить майданчик. Він дуже заряджений на передачу, перехоплення і на підбираннях працює. Це для нас велика превага, що Фінал чотирьох пройде в Ужгороді і Максим зможе зіграти».  

Василь Товтин відмічає, що місто довго чекало можливості провести Фінал чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ і зараз всі працюють над тим, щоб все пройшло як найкраще.

«Звичайно,  те, що Фінал чотирьох пройде в Ужгороді, додає відповідальності. Вдома як правило ти хочеш лише вигравати. Ми раді, що нам довірили право провести Фінал чотирьох. Свій рідний зал, свої кошики, своя атмосфера, діти орієнтуються, навіть дивлячись на стелю – це звичайно плюс, в інших залах цього нема. Намагаємось довести зал до гарного естетичного вигляду. Звичайно, там де грають команди Суперліги – це не порівняти, це зали – космос, але у нас непогане покриття, гарний середній зал».

Фінал чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2009 року народження пройде в Ужгороді 25–26 травня. Окрім господарів там зіграють одеська СДЮСШОР ім.Літвака Б.Д., дніпровська СДЮСШОР-5-ДФКС та Черкаські Мавпи. ЗОДЮСШ в півфіналі гратиме проти СДЮСШОР-5-ДФКС.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах