42519
11:59 24.052024

Жіноча команда «Минаю» здобула «бронзу» Першої ліги України

Спорт 888

З 21 до 23 травня у Києві тривали вирішальні матчі чемпіонату України з футболу серед жіночих команд Першої ліги.

Команда «Минаю» стала кращою в групі А і кваліфікувалася до Фіналу чотирьох. Крім закарпаток до цієї стадії змагань потрапили: «Полісся» (Житомир), «Сістерс» (Одеса), «Оболонь» (Київ).

У півфіналі нашими суперницями були гравчині київської «Оболоні». Основні події в цій грі розгорнулися після перерви. На 56-й хв. Ірина Василюк вивела «пивоварок» упред, але на 69-й хв. Катерина Якимчук відновила рівновагу (1:1). Все йшло до екстра-таймів, однак за хвилину до завершення основного часу зустрічі Яна Борейко принесла киянкам перемогу (1:2).

У грі за третє місце закарпатська команда зустрічалася із житомирським «Поліссям», котре в 1/2 фіналі поступилося «Сістерс» з разунком 1:4. «Бронзовий» поєдинок між закарпатками і житомирянками вийшов видовищним. У основний час був зафіксований результат 2:2 (Каріна Леспух 35, Огулжан Шалімова 54 – Тетяна Тріль 58, Діана Корнійчук 61). Наприкінці першого екстра-тайму Дарина Січкаренко вперше вивела «Полісся» вперед, однак в кінцівці двобою «Минай» зумів не тільки відігратися, а й здобути перемогу (4:3). Результатвиними ударами на 115-й і 122-й хв. відзначилася Каріна Леспух.

Таким чином ЖФК «Минай» став броновим призером Першої ліги України з футболу серед жіночих команд сезону 2023/24. Чемпіонське звання здобула одеська команда «Сістерс» , яка у фіналі перемогла столичну «Оболонь» (2:0), гравчині якої стали срібними призерками.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах