42525
19:18 24.052024

«Карпатівки» стали срібними призерками української Суперліги

Спорт 994

22–24 травня у Києві відбувся заключний, 9-й, тур Суперліги України з гандболу серед жіночих команд сезону 2023/24.

Фото ФГУ

У рамках завершального туру ужгородські «Карпати» зіграли три поєдинки. У першій грі наші гандболістки здобули впевнену перемогу в основний час, в другій –вибороли звитягу в серії пенальті, а в третій – зазнали поразки.

Першим суперником «карпатівок» був КЗ КОР «КОСФК» (Бровари). Закарпатки домінували на майданчику й доволі впевнено зуміли досягти переможного результату. Ще в першому таймі наші гандболістки створили собі перевагу в 12 м’ячів (21:9). Після перерви картина на майданчику не змінилася і «Карпати» довели справу до перемоги. Фінальний рахунок гри – 38:25. Найрезультативнішими у складі команди-переможниці були Владислава Слободян (9 м’ячів), Єлізавета Сергієнко (6), Катерина Фенинець (5) і Валерія Нестеренко (5).

Наступний матч, у якому «Карпатам» протистояв столичний «Спартак-ШВСМ», був напружений і непередбачуваний. У стартовій 30-хвилинці закарпатські гандболістки володіли незначною перевагою і виявилися попереду на три влучні кидки (13:16). На початку другого тайму гандикап «карпатівок» досягав чотирьох голів, однак втримати його не вдалося. Киянки змогли не тільки наздогнати «Карпати», а й випередити. Наприкінці двобою підопічні Наталії Пархоменко були попереду – 29:26. Проте вдалі дії гравчинь гостьової команди на завершальних хвилинах посприяли тому, що «Карпати» зуміли перевести матч у серію пенальті. Під час пробиття 7-метрових ударів кращими були закарпатки, які й святкували перемогу – 29:29 (пен. 6:7). Найбільше м’ячів у цій грі закинули Владислава Слободян (11) і Валерія Нестеренко (10).

Заключну гру чемпіонату ужгородки зіграли проти чемпіонок країни – представниць львівської «Галичанки». Нав’язати серйозну конкуренцію принциповим суперницям не вдалося. Львів’янки за багатьма показниками переважали закарпаток і здобули впевнену звитягу з рахунком 25:41 (перший тайм – 10:22). Владислава Слободян у цьому матчі здійснила 8 результативних кидків, а Валерія Нестеренко і Анна Гававка – по 5.

Здобувши 20 перемог у 27-ми протистояннях (59 очок), «Карпати» посіли друге місце і вчергове стали срібними призерами української Суперліги. Львівська «Галичанка», котра тріумфувала у 25-ти поєдинках, здобула чемпіонський титул. «Спартак-ШВСМ» (Київ), випередивши КЗ КОР «КОСФК» (Бровари) на чотири пункти (43 проти 39-ти), здобув «бронзу».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах