42736
12:55 10.062024

Ужгородські «Карпати» – призери Кубка України 

Спорт 1253

8–9 червня у Броварах відбувся Фінал чотирьох Кубка України з гандболу серед жіночих команд сезону 2023/24.

Фото ФГУ 

Ужгородські «Карпати» прагнули вдруге у своїй історії стати переможцями Кубка України. Наші гандболістки підходили до поєдинків з максимальною концентрацією та великою самовіддачею. На жаль, декілька провідних гравчинь не змогли взяти участь у матчах, тож говорити, що закарпатський ГК перебував у повній бойовій готовності, було б неправильно. Утім, попри всі труднощі, підопічні Бориса Петровського продемонстрували доволі хорошу гру й мали шанси на здобуття трофея.

У рамках 1/2 фіналу «Карпати» зустрічалися з київським «Спартаком-ШВСМ». Наші дівчата доволі успішно стартували, заволодівши перевагою в чотири м’ячі. Однак на початку другої половини першого тайму киянки перехопили ініціативу й зуміли не тільки нівелювати відставання, але й вийти вперед. Та як виявилося згодом, не надовго. «Карпатівки» доволі швидко повернули собі лідерство, і на перерву команди відправилися за рахунку 12:11.

У другому таймі ужгородська команда додала в атаці й стала недосяжною для суперниць. А серія вдалих оборонних дій тільки зміцнила позиції «Карпат». У підсумку гра завершилася нашою перемогою з результатом 28:23. 

Закинутими м’ячами у складі команди-переможниці відзначилися: Владислава Слободян (10), Надія Пойманова (8), Анна Гававка (3), Валерія Нестеренко (3), Катерина Фенинець (2), Катерина Міхєєва (2).

У фіналі на закарпаток очікувала львівська «Галичанка», котра на попередній стадії змагань обіграла миколаївський «Реал-МОШВСМ-ЦОП» (31:17). У першому таймі ужгородсько-львівського протистояння були «гойдалки»: команди по черзі володіли ініціативою, а лідер у рахунку змінювався декілька разів. Кінцівка першої 30-хвилинки та старт другої були за «Галичанкою». Завдяки цьому підопічні Віталія Андронова вийшли вперед на чотири м’ячі (15:19). Таке відставання виявилося занадто великим для нашої команди. Максимум, що вдалося «карпатівкам», – це підібратися на відстань однієї результативної атаки. Львівський колектив контролював хід зустрічі й здобув перемогу – 30:34.

Найрезультативнішими в нашій команді були Валерія Нестеренко (12 м’ячів) і Владислава Слободян (8). Точних кидків завдали також: Анна Гававка (4), Надія Пойманова (4), Тетяна Кильч (1), Катерина Міхєєва (1).

Таким чином, слідом за «сріблом» української Суперліги «Карпати» вибороли срібні нагороди Кубка країни. А «бронза» дісталася столичному «Спартаку-ШВСМ», який тільки в серії пенальті дотиснув миколаївський «Реал-МОШВСМ-ЦОП» (40:38).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Понад 41,6 тис. українців отримують ліки проти серцево-судинних захворювань за програмою «Доступні ліки» на Закарпатті
12:20
Закарпатські угорці відкрили кафе у Белфасті та назвали на честь рідного села
11:28
На Закарпатті поліція затримала водія, який пʼяним наїхав на жінку та двох малолітніх дітей – 6-річна дівчинка померла на місці
10:31
Закарпатські піротехніки продовжують розміновувати Донеччину
10:20
Табір для дітей у «Карітас-хабі» в Ужгороді
09:50
В ГУНП Закарпаття пройшла робоча зустріч з представниками АРМА: обговорили подальшу співпрацю щодо розшуку та вилучення активів зловмисників
09:31
Танцювальні змагання «Uzhhorod Open» відновили на Закарпатті
08:51
Україна здобула перемогу на Євро-2024
18:00
«Ми – радість Закарпаття»: 22 червня «Джерельця Карпат» відзвітують великим концертом у драмтеатрі
17:11
У Падіюні проводять літні майстер-класи для усіх охочих
16:03
Всі новини