42791
11:19 14.062024

ФК «Хуст» таки залишиться в Першій лізі України

Спорт 688

За спортивним принципом закарпатська команда повинна була вилетіти до Другої ліги України, однак через певні обставини хустяни зберегли прописку в другому за рангом дивізіоні країни.

Як ми повідомляли, команда Володимира Циткіна поступилася «Звягелю» (1:2 за сумою двох матчів) в «перехідних матчах» за право виступати у Першій лізі України 2024/25. Наступний сезон закарпатці мали провести в Другій лізі, однак ситуація склалося таким чином, що «Хуст» зберіг своє місце у вищому дивізіоні. Відбулося це у зв’язку з тим, що «Дружба» (Мирівка) відмовилася від участі в чемпіонаті і її місце зайняли якраз хустяни.

Таким чином у Першій лізі України з футболу сезону 2024/25 виступатимуть дві закарпатські команди – «Минай» і «Хуст». На першому етапі вони виступатимуть у групі А, де їм складуть конкуренцію: «Агробізнес» (Волочиськ), «Буковина» (Чернівці), «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський), «Металіст» (Харків), «Нива» (Тернопіль), «Поділля» (Хмельницький) і «Прикарпаття» (Івано-Франківськ).

До групи Б Першої ліги увійшли: «Вікторія» (Суми), «Діназ» (Вишгород), «Звягель», «Лівий Берег» (Київ), «Металіст 1925» (Харків), «Кудрівка-Нива» (Бузова), «Полтава», «Маріуполь», «ЮКСА» (Тарасівка).

Базовий день старту чемпіонату – 25 липня.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах