42979
14:50 1.072024

Юні закарпатці були на провідних позиціях на чемпіонаті України з пляжного гандболу

Спорт 562

28–30 червня на пляжному майданчику ужгородського стадіону «Спартак» відбувся чемпіонат України з пляжного гандболу серед юнаків і дівчат 2012-2013 р.н.

Закарпатці вже неодноразово доводили, що на всеукраїнських змаганнях вони є одними з кращих. Минулого тижня цей статус був вчергове підтверджений. Наші юнаки і дівчата опинилися на п’єдесталі пошани.

У змаганнях серед юнаків на старт вийшли чотири команди, серед яких одна закарпатська – ОДЮСШ Спартак із ІВС (Хуст). Наші гандболісти у перший день змагань зіграли дві ігри, в яких здобули дві перемоги. Спочатку хустяни здолали Збірну Одеської області (2:1), а потім подужали КДЮСШ-1 (Харківська обл.) (2:0). Наступного дня був матч із КДЮСШ м. Чорноморськ, котрий закарпатці виграли (2:0) і пройшли до півфіналу. На цій стадії змагань колективи з Хуста і Чорноморська зустрілися вдруге. Був зафіксований аналогічний рахунок 2:0 і господарі змагань пробилися до фіналу.

У матчі за титул чемпіона ОДЮСШ Спартак з ІВС (Хуст) протистояла Збірній Одеської області. Цього разу ініціативою володіли гості. Одесити здобули перемогу з результатом 0:2 і повезли додому «золото». Відповідно «срібло» залишилося на Закарпатті. А бронзові медалі дісталися КДЮСШ-1 (Харківська обл.), котра в грі за третє місце перемогла КДЮСШ м. Чорноморськ – 2:0. Представник хустської команди – Василь Штефуца – був визнаний найкращим гравцем чемпіонату.

У протистояннях дівчат брали участь п’ять колективів, серед яких два закарпатські – КЗ «СДЮСШОР з гандболу» ЗОР м. Ужгород і КПНЗ «ДЮСШ Тячівської міської ради». Ужгородки і тячівки демонстрували хорошу гру й закономірно посіли місця у трійці призерів.

Одразу на старті змагань відбулося закарпатське дербі, в якому сильнішими виявилися ужгородки (2:0). Далі КЗ «СДЮСШОР з гандболу» ЗОР м. Ужгород перемогла КПНЗ «ДЮСШ ТЕМП»  (Тернівка) (2:0), а КПНЗ «ДЮСШ Тячівської міської ради» – КДЮСШ-1 (Харківська обл.) (2:0).

Під час другого ігрового дня ужгородська команда з ідентичним рахунком 2:0 здолала КДЮСШ-1 (Харківська обл.) і Кіровоградську обл. А тячівки тим часом обіграли спортсменок із Кіровоградської області (2:0) й поступилися гандболісткам з Тернівки (1:2).

За результатами зіграних матчів одна наша команда вийшла до фіналу, а інша – до матчу за «бронзу». Вирішальні поєдинки виявилися успішними для закарпатських команд. КЗ «СДЮСШОР з гандболу» ЗОР м. Ужгород переграла КПНЗ «ДЮСШ ТЕМП»  (Тернівка) (2:0) і стала чемпіоном України. А КПНЗ «ДЮСШ Тячівської міської ради» була сильнішою за Кіровоградську обл. (2:0) і стала бронзовим призером.

Що цікаво, всі індивідуальні відзнаки зібрали закарпатки:

– найкраща воротарка – Софія Онуфрій (КПНЗ «ДЮСШ Тячівської міської ради»),

– найкраща захисниця – Євгенія Романко (КЗ «СДЮСШОР з гандболу» ЗОР м. Ужгород),

– найкраща бомбардирка – Маріанна Стойка (ПНЗ «ДЮСШ Тячівської міської ради»),

– найкраща гравчиня – Таїсія Рябець (КЗ «СДЮСШОР з гандболу» ЗОР м. Ужгород).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах