43070
13:08 9.072024

В Ужгороді відбулися масштабні змагання з джиу-джитсу

Спорт 1901

5–7 липня в обласному центрі Закарпаття тривав Кубок України з джиу-джитсу серед дорослих і молоді, а також Всеукраїнський турнір з джиу-джитсу для спортсменів з білими поясами.

У нашому краї зібралися близько 700 учасників з різних куточків України. Спортсмени були підготовленими і зарядженими на запеклу боротьбу, оскільки в багатьох категоріях конкуренція була високою і піднятися на найвищі місця було складно. Тільки якісна техніка, витривалість, психологічна стійкість і непоступливість у кожному епізоді сприяли позитивному результату. Вже на розминці можна було побачити як учасники відповідально підходили до поєдинків і для них було важливо продемонструвати свої найкращі якості. 

Левова частина протистоянь проходила в безкомпромісній і непоступливій боротьбі, адже ціна помилки могла дорого коштувати. Звичайно, були й сутички, де один із учасників володів значною перевагою і в його успіху важко було засумніватися. Причиною цьому був і різний рівень учасників. Хтось мав за своїма плечима великий змагальний досвід, а для декого ці змагання були одними з перших і в певних моментах бракувало досвіду.

Вікові категорії були наступними:

– молодші юнаки і дівчата (8–9 років),

– юнаки і дівчата (10–11 років),

– старші юнаки і дівчата (12–13 років),

– кадети і кадетки (14–15 років),

– юніори і юніорки (16–17 років),

– молодь (18–20 років),

– дорослі (21 рік і старші),

– мастерс (35 років і старші).

Щодо розділів, у яких точилася боротьба, то їх було п’ять: не-ваза гі, не-ваза ноу-гі, файтинг, фул контакт і дуо.

Для закарпатців, яких виступило близько сотні, ці змагання вийшли успішними. Наші спортсмени здобули 105 медалей,  серед яких 37 золотих, 37 срібних і 31 бронзова. Такі показники у підсумку дозволили зайняти друге загальнокомандне місце.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах