43533
19:26 24.082024

Ужгородські «Карпати» стали переможцями гандбольного Суперкубку України

Спорт 1428

Після серії срібних нагород «карпатівки» взяли «золото». Наші гандболістки обіграли принципових суперниць (львівську «Галичанку») і вперше в історії стали володарками Суперкубку України.

Фото ФГУ

Вже традиційно новий гандбольний сезон в Україні розпочинається матчем за Суперкубок. У боротьбі за цей трофей зійшлися лідери жіночого гандболу – «Галичанка» та «Карпати». Їхнє видовищне  і  непередбачуване протистояння відбулося 24 серпня у київському «Палаці спорту».

На першу офіційну гру сезону 2024/25 «Карпати» підходили не у повній бойовій готовності, оскільки були відсутніми одразу декілька провідних гравчинь: Каріна Колодюк, Анастасія Полєтаєва, Владислава Cлободян, Тетяна Кильч і Дарина Кот. Не зміг бути присутнім і головний тренер Борис Петровський, котрий проходить службу в ЗСУ. Його функції виконувала нова тренерка – Катерина Ткаченко. Попри всі труднощі ужгородки показали хорошу гру й приємно вразили своїх прихильників.

Загалом протистояння вийшло доволі рівним: команди по черзі володіли ініціативою, не даючи одна одній відірватися у рахунку на комфортну відстань. Перша половина зустрічі завершилася внічию – 14:14. Не вдалося визначити переможців і в другому таймі. Спочатку попереду на два м’ячі були закарпатки, а згодом на три результативні атаки вперед вирвалися львів’янки. Щоразу гандикап зникав і на табло був паритет. Саме за результату 34:34 і пролунав фінальний свисток. Таким чином задля визначення тріумфаторок довелося здійснювати післяматчеві пенальті.

Фото ФГУ

Закарпатки реалізували п’ять із шести кидків, у той час як суперниці закинули тільки чотири рази. Отож «Карпати» стали володарем Суперкубку України 2024. Після 6-річної перерви «золото» повернулося до Ужгорода. Востаннє національний трофей наша команда здобувала у 2018 році: тоді підопічні Бориса Петровського тріумфували в Кубку України.

Найрезультативнішими у складі «Карпат» у звітному матчі були Анна Гававка (13 м’ячів) і Валерія Нестеренко (10). Також точні кидки завдавали Єлизавета Сергієнко (5), Надія Пойманова (4), Катерина Фенинець (3), Олександра Бондал (2) і Катерина Міхєєва (2).

Ця яскрава перемога повинна додати впевненості нашим гравчиням напередодні старту чемпіонату України. Окрилені успіхом «карпатівки» спробують зазіхнути на «золото» і в Суперлізі. В оптимальному складі цього досягти цілком реально.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах