43527
14:24 23.082024

Головний тренер ужгородських «Карпат» розповів про підготовку команди, зміни у складі та оновлений тренерський штаб

Спорт 814

Напередодні Суперкубку України з гандболу сереж жіночих команд, у якому візьмуть участь «Карпати» і «Галичанка», коуч ужгородської команди Борис Петровський поділився з пресслужбою ФГУ останніми новинами із стану закарпатського ГК.

Як пройшла підготовка команди до сезону і до Суперкубка?

– Ми ще повністю не укомплектовані і це основна проблема. Спочатку треба комплектувати команду, а далі вже проходити підготовку. Ми ж зараз формуємо склад по ходу. У нас на оглядах молоді дівчата. Тим часом відновлюються наші травмовані – Полєтаєва, Колодюк і Волубцева. За сімейними обставинами не буде на грі за Суперкубок Слободян. Дівчата, які прийшли до нас на збір, вливаються в колектив, освоюються, скажемо так, в нашому ігровому стилі. Збір із загальної фізичної підготовки ми пройшли. Зараз основне –  отримати ігрову підготовку. Ми провели одну тестову гру в Угорщині на початку збору і це все. Тобто зараз нам потрібно зігратися, подивитися можливості наших новачків.

Розкажіть про нових гравчинь в команді.

– У нас зі новачків Діана Харіна, яка минулого року грала в Хмельницькому, а також Валентина Чумак з Броварів. На оглядинах – Олександра Бондал. Завершила кар’єру Тетяна Готра. З воротарів наразі мажмо Ян Резуненко та Андріану Марцин.

Також оновився тренерський штаб «Карпат».

– Так у тренерському штабі – тренер Катерина Ткаченко, в минулому гравчиня та чемпіонка України у складі Кривого Рога та «Карпат», далі пробувала себе і була збірницею України в регбі сім, також була у тренерському штабі миколаївського «Реалу». Також у команді Владислав Брензович – в минулому гравець ужгородських «Карпат», воротар і його напрямок – робота з воротарями. По Ользі Передерій, то за моєю інформацією, – вона підписала контракт зі словацькою «Ювентою» і вона там тренер-асистент.

Колодюк, Кильч, Полєтаєва – коли очікується їх повернення?

– Їх не буде на Суперкубку, повернення – за місяці два. Залежить від їх відновлення. Вони працюють індивідуально, проходять реабілітацію і ще не приступали до роботи з м’ячами .

Ви продовжуєте службу в Збройних Силах України. В якому зараз режимі вам вдається працювати з командою?

– Не так, як хотілося б, і я не зможу бути на всіх іграх. Це Збройні сили і ситуація змінюється кожного дня. Між іншим, Владислав Брензович також проходить службу в 15-му окремому гірсько-штурмовому батальйоні, зараз знаходиться в Ужгороді і ми використовуємо його досвід у роботі з воротарями. Останніми роками у нас не було тренера по воротарям. 

Такі лідери, як Гававка, Нестеренко, Пойманова, гравчині збірної України залишаються в «Карпатах». У якій вони зараз готовності?

– Всій команді бракує ігрової підготовки, у нас дуже незіграна команда, тому що є новачки, є велика пауза, і ми ще не пройшли, скажімо так, блок ігрової підготовки. Наші суперниці («Галичанка») зіграли турнір в Чехії, провели підготовчі матчі зі «Спартаком», тому вони перебувають у кращому ігровому тонусі. У нас же лише середина підготовки і для того, щоб вже зараз грати офіційний матч, потрібно це форсувати.

Чи очікується повернення у гандбол Дарини Кот?

– Дарина Кот народила і відновлюється після вагітності. Ми сподіваємось, що вона набере форму та повернеться до тренувань. І у неї також є таке бажання. Вона – ігровик. Це у неї в душі: пограти, поборотися.

Сергієнко, Горошко минулого року показали себе у чемпіонаті України старшого дівочого віку і також вже грали за «Карпати». Наскільки очікуєте від них допомоги в новому сезоні?

– Так, вони в заявці. Але від настільки молодих дівчат за такий короткий період вимагати дуже серйозних результатів важко. Ми за те, щоб вони прогресували і за можливістю підмінили наших лідерів.

Діана Харіна минулого сезону викликалась до збірної України, а в чемпіонаті, граючи за хмельницький ДЮСШ-ХНУ-1 була серед найкращих на своїй позиції правої крайньої. Які сподівання пов’язанні з її переходом до «Карпат».

– Їй треба влитися і зрозуміти, в який гандбол грають «Карпати», він дещо відрізняється від гандболу Хмельницького. Вона дівчина комунікабельна, розумна. Потрібен час, щоб вона увійшла в наш стиль, зрозуміла комбінації і вимоги тренерів.

Ви сказали, що Слободян пропускає Суперкубок. Чи повернеться вона в чемпіонаті?

– Слободян пропускає Суперкубок, але по всім даним вона буде до початку чемпіонату.

В минулому сезоні «Карпати» постійно вдавали бій «Галичанці», захоплюючим зокрема був поєдинок за Суперкубок-2023. Чого очікуєте від матчу проти львівського клубу цього разу?

– Минулого сезону була схожа історія, ми були повністю без ігрової підготовки, але тоді ми були значно краще вкомплектовані: у нас і були і Слободян, і Полєтаєва, і Кильч, і Колодюк, і Петрів, і Кот. Зараз  їх немає. У нас нова молода команда. Тому очікувати щось кардинальне… Буде перевірка нашого потенціалу, яка покаже, на чим нам потрібно більше працювати.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах