43524
13:28 23.082024

Двоє закарпатців змагатимуться на Паралімпійських іграх у Парижі

Спорт 1479

З 28 серпня до 8 вересня у Парижі (Франція) триватимуть ХVII літні Паралімпійські ігри. Змагання проходитимуть на тих самих майданчиках, які перед цим використовувалися для літніх Олімпійських ігор 2024.

Україна матиме своє представництво у 17-ти із 22-х видів спорту: боча, пара бадмінтон, пара веслування академічне, пара велосипедний спорт, волейбол сидячи, голбол, пара дзюдо, пара легка атлетика, пара теніс настільний, пара пауерліфтинг, пара параканое, пара триатлон, пара плавання, пара стрільба кульова, пара стрільба з лука, пара тхеквондо, фехтування на візках.

Склад національної паралімпійської збірної команди України – 235 осіб, з яких: 140 спортсменів з інвалідністю, 1 спортсмен-лідер, тренери з видів спорту, тренери-лікарі масажисти, та члени штабу. До цього списку увійшли представники 19-ти областей України та м. Київ.

Закарпаття делегувало двох паралімпійців. У пара легкій атлетиці виступить Микола Райський, а у фехтуванні на візках змагатиметься Надія Дьолог.

Нагадаємо, що на ХVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо (Японія) Україна виборола 98 нагород (24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових) і посіла шосте місце у медальному заліку.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах