43882
11:36 28.082024

Двоє гравчинь ужгородських «Карпат» перебувають у розташуванні юніорської збірної України 

Спорт 834

Мова йде про Єлизавету Сергієнко та Дарину Горошко.

Юніорська збірна України з гандболу дівчат (U-17) розпочала підготовку до кваліфікації на чемпіонат Європи.  Команда Віталія Надича та Романа Самарського з 26 серпня по 6 вересня перебуває на зборах у Винниках Львівської області. Тренування проходять на «Боско-Арені». Участь у зборах беруть 21 гравчиня 2007 року та молодші. Про хід підготовки та завдання на відбір на Євро у коментарі прес-службі ФГУ розповів головний тренер команди Віталій Надич.

«Склад на збори був сформований за результатами чемпіонату України та минулих зборів. Також викликані дівчата з-за кордону. По перших тренуваннях помітно, як гравчині налаштовані, у нас є хороший підбір.  У кваліфікації на Євро ми будемо ставити завдання вийти з групи і боротися далі. Для цього потрібно посісти перше або друге місце. Нашими суперниками по групі будуть Туреччина, Словаччина та Італія.

В рамках зборів проведемо два контрольні матчі з новачком Суперліги ГК «Рівне», адже тренування це дуже добре, але найкраще рівень підготовки покажуть ігри. Також великою подією для нас буде участь команди на Всесвітній Гімназіаді, що пройде у Бахрейні з 23 жовтня», – розповів наставник.

Читайте також: Ужгородські «Карпати» стали переможцями гандбольного Суперкубку України

Кваліфікація до Євро пройде у Туреччині у листопаді. Участь зможуть взяти гравчині, яким не виповнилося 18 років на момент змагань

«У нас хороший тренерський тандем з Роман Самарським. Роман Миколайович зокрема працює з воротарями.  Маємо все для плідної роботи. Дякуємо Федерації гандболу України, Міністерству молоді та спорту. Були докладені великі зусиллі для організації зборів. Ми постійно на контакті з Євгеном Петрушевським, Олександром Чайченко. Відчуваємо, що команді приділена велика увага, і це мотивує ще більше», – додав Віталій Надич.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах