45
14:17 30.032016

Результат є, а гра кульгає

Спорт 1746

8f7a36abb3228a4817b0d63c10_5fa9062cНаціональна збірна України з футболу в рамках підготовки до Євро-2016 провела спаринги з командами Кіпру та Вельсу.

Україна – Кіпр – 1:0

Гол: Степаненко 40.

Михайло Фоменко у стартовому составі випустив дебютанта Путівцева, котрий разом із Кучером діяли в центрі оборони, на краях були Федецький та Шевчук. У центрі поля діяли Степаненко, Ротань та Гармаш. Атакували Ярмоленко, Гусєв та Зозуля.

Українці зі старту почали нав’язувати свою гру. Найбільша небезпека йшла від Ярмоленка та Зозулі, але їх удари взяттям воріт не завершувалися. Господарі в цілому виглядали пристойно, що й втілилося на 40-й хв. у забитий м’яч: Ротань навісив зі штрафного на Зозулю, котрий намагався вирізати круглого у ворота, та кіпер суперника удар відбив, проте Степаненко на добиванні був точним – 1:0. За мінімальної переваги синьо-жовтої команди гравці відправилися у підтрибунне приміщення.

Після перерви на полі з’явилися три новачка – Петряк, Малишев та Коваленко, а згодом замість активного Зозулі вийшов Кравець, Степаненка змінив Тимощук, а замість Шевчука вийшов Каменюка. Господарі зі свіжими силами видали потужний у плані атаки другий тайм. Незабаром після свого виходу міг забивати Коваленко, та м’яч після удару головою у ствір воріт не влучив. Ветеран збірної Тимощук провів гру на низькому рівні, також не вразили Кравець і Петряк.

Під кінець гри кіпріоти як мінімум могли довести справу до нічиї, та на заваді стала стійка, а згодом Бойко. Хоч попереду ми виглядали цікаво, то у захисті припускалися багатьох помилок. Загалом ця перемога стала сотою для нашої збірної.

Головний тренер національної збірної залишився задоволений результатом спарингу з Кіпром, а ось якість гри, за словами Михайла Фоменка, поки залишає бажати кращого. «Зіграли на трійку з плюсом», – так він оцінив дії своїх підопічних

Україна – Вельс – 1:0

Гол: Ярмоленко 28.

Фоменко у другій грі у порівнянні з першою провів декілька замін. У воротах вийшов П’ятов, у захисті цього разу вийшов Хачеріді. Центр поля був незмінним, а ось в атаці замість Гусєва діяв Коваленко.

Команди з перших хвилин особливою швидкістю не вражали, відповідно й особливої гостроти біля воріт не виникало. Тільки ближче до середини першого тайму наша збірна дещо активізувалася і навіть створила хорошу гольову нагоду, та Коваленко відзначитися не зміг. Згодом на 28-й хв. Ротань подав зі стандарту точно на Ярмоленка й Андрій пробив точно – 1:0. На більше команд у першій 45-хвилинці не вистачило.

Хоч позаду українці грали впевнено, проте попереду виходило не все. Поодинокі не особливо небезпечні випади синьо-жовтої команди не тішили. Згодом Фоменко зняв з гри Ротаня а випустив Сидорчука.

По-справжньому гольовий епізод біля воріт П’ятова виник аж на 87-й хв., та й цей удар навіть у ствір воріт не влучив. А у заключному етапі гри моментів попереду в українців практично не було.

Зі сторони захисту Україна провела матч на високому рівні, а ось щодо гостроти попереду є питання. Варто зазначити, що за валійців не зіграли головні зірки команди – Ремзі та Бейл, цікаво було подивитися на дії наших захисників проти зірок європейського футболу, яких на Євро буде чимало. Після гри Андрій Шевченко оцінив дії своїх підопічних на тверду четвірку. Сподіваємося, що з поверненням у розташування нашої національної команди Коноплянки гра покращиться.

Ну що, підопічні Фоменка у двох поєдинках мінімально переграли своїх опонентів, залишивши свої ворота «сухими». Сподіваємося на такий же результат на головних матчах цього літа у Франції. Поки прогнози песимістичні, та час ще є.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах