44127
14:04 13.092024

Півзахисник ФК «Ужгород» Дмитро Шух: «В клубі є все, що потрібно для розвитку та прогресу молодого футболіста»

Спорт 946

19-річний новачок ФК «Ужгород» Дмитро Шух розповів клубній пресслужбі про деталі свого переходу, дебют у новій команді та атмосферу в роздягальні.

– Як ти потрапив до «Ужгорода» в останній день трансферного вікна?

– Насправді дуже цікава історія. Я починав сезон у першоліговому «Хусті» на правах оренди. Але клуб не зумів, на жаль, продовжити виступи на професійному рівні. До кінця трансферного вікна день-два, я вів постійну комунікацію зі спортивним директоратом «Вереса» Юрієм Вікторовичем Габовдою, було декілька пропозицій оренди. Але за день до закриття трансферного вікна зʼявився ще один конкретний варіант – предметний інтерес з боку «Ужгорода» і мова йшла про повноцінний трансфер.

– Як події розгортались далі?

– Потім оперативно розмовляв в телефонному режимі зі стратегічним директором клубу Феліксом Ардельяновим та з головним тренером «містян» Яромиром Осиповичем Лободою. Після цих дзвінків, зрозумів, що маю їхати до Ужгорода. Так відчув.

– Ти уже виступав на найвищому українському рівні, грав у Першій лізі. Чи відчуваєш себе досвідченішим за нових партнерів?

– Так, я виступав в УПЛ, пограв трохи в Першій лізі, проте я не відчуваю себе відверто більш досвідченим. Команда молода, я також молодий. Ще точно є, чому вчитися. Тут доволі сильні хлопці, з якими легко грати, адже всі люблять працювати з мʼячем. Дуже граюча команда!

– Ти уже дебютував за «Ужгород». Що скажеш про перший матч, як прийняли в колективі?

– Дебют вийшов хорошим. Ми дали дуже гідний бій команді, яка йде лідером у лізі, у складі якої багато ветеранів і сильних виконавців. «Пробій» ще не втрачав очок, поки не зіграв з нами. Прийняли хлопці мене дуже добре. Топова атмосфера в роздягальні!

– Як тобі місто?

– Ще не встиг роздивитись місто сповна, не було часу. Але з того, що я бачу – крута набережна, парки. Ужгород дуже гарний, є на що подивитись. Та й драмтеатр, де у мене пройшла презентація: зʼявилось бажання потрапити на виставу.

– Які цілі ставиш собою у футболці «Ужгорода»?

– Насамперед, звичайно-ж, розвивати різні якості, набиратись досвіду. З більш глобального – повернутись в УПЛ і закріпитися там. Я думаю, що це можливо, адже в «Ужгороді» є все, що потрібно для розвитку та прогресу молодого футболіста.

Зазначимо, що в 5-ти турах Другої ліги України «Ужгород» набрав 5 очок і розташувався на 8-й позиції турнірної таблиці групи А. Наступний матч колектив Яромира Лободи зіграє 14 вересня (початок о 10-й годині) проти ФК «Реал Фарма» (Одеса).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах