44350
15:34 29.092024

Перше коло чемпіонату «Минай» завершив з негативним результатом 

Спорт 137

Цього вікенду закарпатська команда перебувала в Чернівцях, де провела календарну гру з місцевою «Буковиною». Цей поєдинок став для ФК завершальним у першому колі І етапу чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги.

Фото ФК «Буковина»

Ще до вояжу в Чернівці у минайців тривала 6-матчева безвиграшна серія, у рамках якої понад 400 хвилин наші футболісти не могли провести жодної результативної атаки. Такі показники відправили «Минай» у нижню частину турнірної таблиці, а це не ті позиції, на які розраховували в клубі та довкола нього перед стартом сезону. Тільки позитивний результат у матчі з «Буковиною» міг допомогти закарпатцям почати виходити з психологічної ями, в яку команда потрапила на фоні негативних результатів. Та на колектив Желько Любеновіча очікував міцний опір з боку чернівчан, котрі мають амбітні цілі на цей сезон.

Наша команда видала черговий провальний перший тайм. У стартовій 45-хвилинці гості не зуміли створити ні одного небезпечного моменту. Крім негативних дій у нападі паралельно були помилки в обороні. Ще до перерви минайці пропустили два гола. На 22-й хв. Роман Бодня прострілив з лівого флангу, Дмитро Шинкаренко виграв боротьбу в захисника і потужним ударом від поперечини спрямував м’яч у ворота. Минуло всього п’ять хвилин і «Буковина» святкувала вже друге взяття воріт. Оборонці «Минаю» не за правилами зіграли у власному штрафному майданчику проти Данила Гончарука й арбітр призначив пенальті. Віталій Кольцов пробив точно в кут воріт (2:0). Максим Росул вгадав напрямок удару, але дотягнутися до м’яча не зумів.

У другій половині матчу минайці додали і нарешті змогли перервати свою безгольову серію. Це відбулося не без допомоги суперника. На 61-й хв. після верхової передачі Владислава Дворовенка Микита Безуглий зрізав м’яч у власні ворота (2:1). Це взяття воріт додало трохи впевненості підопічним Желько Любеновіча й вони помчали рятувати матч, але на другий гол так і не награли. «Буковина» втримала переможний результат і навіть могла подвоїти свою перевагу.

Після програного поєдинку коуч закарпатської команди Желько Любеновіч знову заговорив про бажання піти у відставку, та наразі керівництво клубу її не схвалює і висловлює довіру сербському фахівцю.

9-й тур став завершальним у першому колі І етапу чемпіонату. «Минай» за підсумками цієї частини сезону посів тільки 6 місце. Для того, аби мати можливість претендувати на підвищення у класі, потрібно піти у зимову відпустку в топ-4 групи А. Чи вдасться це закарпатцям – дізнаємося за кілька тижнів.

«Буковина» (Чернівці) – «Минай» – 2:1 (2:0)

Голи: Дмитро Шинкаренко 22, Віталій Кольцов 27 (пен.) – Микита Безуглий 61 (а.г.).

«Буковина»: Іван Пономаренко, Микита Безуглий, Роман Бодня (Богдан Бойчук 64), Андрій Бусько, Юрій Глущук, Данило Гончарук (Максим Гірний 76), Віталій Кольцов, Ян Морговський, Ігор Солдат, Іван Тищенко (Арсеній Кілєвий 64), Дмитро Шинкаренко.

Головний тренер – Валерій Кривенцов.

«Минай»: Максим Росул, Дмитро Нагієв (Тарас Дмитрук 46), Дмитро Пріхна, Кирило Прокопчук, Владислав Дворовенко, Єгор Шалфєєв (Даниїл Хондак 46), Іван Матюшенко (Олег Вишневський 74), Ярослав Рязанцев (Павло Тищук 46), Єгор Гунічев, Євгеній Рязанцев (Назарій Воробчак 46), Артур Ременяк.

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Інші протистояння 9-го туру:

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Поділля» (Хмельницький) – 2:1,

«Металіст» (Харків) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 2:1,

«Агробізнес» (Волочиськ), «Нива» (Тернопіль) – вихідні.

Олег МИКИТА 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах