44431
12:28 6.102024

«Карпатівки» здобули важливі перемоги 

Спорт 177

4–5 жовтня на «Карпати-Арені», що в с. Барвінок Ужгородського району, відбулися ігри 2-го туру жіночої Суперліги України з гандболу.

Ужгородські «Карпати» зустрічалися з амбітним київським «Спартаком-ШВСМ», котрий минулого сезону виборов «бронзу» Суперліги, а цьогоріч хоче щонайменше повторити це досягнення, а в ідеалі – перевершити його. Столичний колектив зумів нав’язати серйозну боротьбу віцечемпіонкам і був близьким до того, аби відібрати в них очки.

Перша гра

Киянки видали потужний перший тайм, переважавши господарок за багатьма компонентами гри. Моментами перевага гостей зростала до чотирьох м’ячів, а максимум що вдавалося ужгородкам – це відновити рівновагу. На перерву команди пішли за рахунку 15:18.

У другій 30-хвилинці підопічні Наталії Пархоменко більше помилялися і «карпатівки» цим користувалися. Господарки майданчику з плином часу набирали все більших обертів і зуміли нівелювати перевагу суперниць. Доля переможця дуелі визначалася у завершальній 10-хвилинці, яка була повністю за закарпатками. Наша команда здійснила потужний ривок, виборовши важливу перемогу з рахунком 38:33. 

  Значний внесок у звитягу ужгородського ГК зробили Владислава Слободян (11 м’ячів), Надія Пойманова (8), Каріна Колодюк (6), Анна Гававка (5), Єлизавета Сергієнко (4), Валерія Нестеренко (2) та Катерина Міхєєва (2).

Друга гра

Початок першого тайму був дещо схожим на старт попередньої зустрічі: знову краще виглядали столичні спортсменки. Але на відміну від першої гри, багато часу для «розкачки» «Карпатам» не знадобилося. Поступаючись на 20-й хв. 10:12, перший тайм наша команда завершила з позитивним для себе рахунком 19:16.

А в другій половині зустрічі підопічні Бориса Петровського розгромили своїх суперниць. Злагоджені оборонні дії та ефективна гра в атаці сприяли зміцненню переваги. У підсумку «карпатівки» довели матч до переможного результату – 44:27.

Результативними кидками в складі «Карпат» відзначилися: Катерина Фенинець (10 голів), Валерія Нестеренко (9), Владислава Слободян (6), Єлизавета Сергієнко (5), Анна Гававка (5), Каріна Колодюк (4), Валентина Чумак (2), Катерина Міхєєва (2) та Діана Харіна (1).

На Ужгородщині також відбулися матчі між ГК «Рівне ДЮСШ 4» та ГК «Реал» (Миколаїв). У першій зустрічі команд була зафіксована перемога рівнянок (40:33), у повторному ж матчі миколаївки взяли реванш (30:31). Ще раніше у Львові відбулися протистояння місцевої «Галичанки» з хмельницьким «ХНУ ДЮСШ – 1». Чинні чемпіонки України святкували дві переконливі перемогли – 35:17 та 33:21.

За підсумками двох зіграних турів на вершині турнірної таблиці знаходяться «Карпати» і «Галичанка». Саме ці дві команди і є головними претендентами на титул.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах