813
09:55 18.052016

В Ужгороді завершився чемпіонат України з гандболу

Спорт 2027

15-17 травня ужгородські «Карпати» прийняли заключний зїзний тур жіночої Суперліги з гандболу.

img_77261_новый размер

Закарпатський колектив, видавши потужний старт на початку сезону очолив чемпіонську гонку. Йдучи лідером більшу половину сезону, команду Петровського вважали головним фаворитом чемпіонату. Паралельно вдало закарпатці виступали й на євроарені. Такий важкий графік дещо збив ходу «карпатівок» і почала даватися взнаки втома, а згодом травм зазнавали основні гравці одна за одною, а з короткою лавою запасних претендувати на «золото» було складно.

Так другу частину сезону ужгородки провели геть невдало. Якщо поразки проти «Галичанки» були зрозумілі, то фіаско у поєдинках з «Дніпрянкою» та «Спартаком» було справжньою сенсацією. З кожним туром «Галичанка» скорочувала відрив від «Карпат», а згодом і зовсім вийшла вперед. Перед заключним ужгородським туром чемпіонство львів’янок було справою часу.

Відразу ж у першій грі «Галичанка» завдяки перемозі над херсонською «Дніпрянкою» достроково завоювала золоті нагороди. У іншому матчі, який як і всі подальші нічого не вирішував «Карпати» здолали столичний «Спартак» – 29:25. Наступного ігрового дня новоспечений чемпіон впевнено здолав киянок – 32:21, а ужгородки перед рідними вболівальниками повинні були перемагати «Дніпрянку», що й їм вдалося зробити, з рахунком – 33:25.

Останній день змагань був насиченим. Спочатку уболівальники насолодилися видовищним поєдинком «Дніпрянка» – «Спартак», у якому все ж перемогу здобули херсонки. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 28:24. Опісля на майданчик вийшли запеклі суперники, хоч гра ніякої турнірної мотивації не мала, проте кожна з команд прагнула перемоги. Львів’янки грали потужніше і менше припускалися помилок, і увесь час контролювали хід гри. З кожною хвилиною перевага гостей зростала, і у підсумку в українському гандбольному класико перемогла «Галичанка» – 28:18. «Карпати» здобувають «срібло», а «бронза» у «Дніпрянки».

Головний тренер «Карпат» Борис Петровський зазначав, що деякі гравці можуть покинути закарпатську команду, тож невідомо якими постануть «карпатівки» наступного сезону.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах