10875
12:54 27.122017

Насичений хокейний вікенд в Ужгороді

Спорт 2906

23–24 грудня на ужгородській ковзанці «Ice Land» проходили видовищні хокейні поєдинки чемпіонату Закарпаття.

IMG_4813

Першого змагального дня відбулися два захоплюючі матчі між «Шахтарськими барсами» й «Ужгородськими вовками» та «Спартаком» і «Синевиром», наступного – «Спартак» протистояв «Ужгородським вовкам», а «Синевир» мірявся силами із «Шахтарськими барсами». Уболівальники, котрі мали змогу спостерігати за звітними зустрічами, отримали купу позитивних емоцій, адже команди демонстрували яскравий хокей.

«Шахтарські барси» – «Ужгородські вовки» – 4:5

Обидва колективи виходили на гру максимально сконцентрованими й націленими на позитивний результат. У першому періоді точилася рівна боротьба, однак завдяки кращій реалізації моментів «барси» заволоділи перевагою (2:0). Якщо перше взяття воріт було після вдалих комбінаційних дій, то друге – через неузгоджені дії захисної ланки команди суперника. У наступній частині зустрічі колективи продемонстрували атакуючий стиль гри з трьома забитими шайбами. На заключну перерву номінальні господарі пішли за мінімальної переваги (3:2). У дебюті третьої 25-хвилинки «синевирці» створили хорошу нагоду для взяття воріт і подвоїли перевагу в рахунку (4:2). Далі слово було за «вовками». Гості ввімкнули високий пресинг, чим змусили суперника помилятися. Уже за кілька хвилин їм удалося провести дві гольові атаки і встановити паритет (4:4). «Шахтарські барси» фізично підсіли, а «Ужгородські вовки», відчувши в собі додаткові сили, зуміли провести п’яту результативну атаку. Отож, продемонструвавши міцну спортивну впертість та психологічну стійкість, «вовки» здобули важливу вольову перемогу з рахунком 5:4.

IMG_4631

«Спартак» – «Синевир» – 4:6

На старті матчу обидві команди демонстрували атакуючий стиль гри, час від часу забуваючи про роботу в захисті. Уже в першій частині зустрічі вболівальники мали змогу насолодитися п’ятьма забитими шайбами, при чому вони виявилися на будь-який смак: як із близької відстані, так і пострілами з дальньої дистанції. Рахунок на табло за підсумками стартової третини гри був 3:2 на користь гостей. У другому періоді швидкості впали, а тому й забитих шайб стало менше. Команди обмінялися результативними атаками і питання щодо переможця цієї дуелі перенесли на заключну 25-хвилинку. У дебюті третього періоду «Спартак» зрівняв рахунок (4:4) і претендував на позитивний результат. Однак більше сил на фінальний ривок залишилося в «синевирців». Гості діяли потужно й реалізували ще дві гольові нагоди. Удруге повернутися в гру «спартаківці» не змогли, тож «Синевир» довів справу до вікторії (6:4).

«Синевир» – «Шахтарські барси» – 4:0

Багато поціновувачів закарпатського хокею очікували від цього матчу захоплюючого протистояння, однак нав’язати серйозну боротьбу «барсам» не вдалося. З перших хвилин команди задали високий темп гри. Якщо номінальні господарі змогли на хорошому рівні діяти протягом усієї зустрічі, то гості часом здавали свої позиції. Ще в першому періоді «синевирці» відзначились як вдалими командними діями, так і якісними індивідуальними показниками окремих виконавців. Провівши дві результативні атаки в першому періоді, вони зробили вагому заявку на перемогу. У другій третині гри територіальною перевагою володів «Синевир», однак попри велику кількість створених нагод зумів втілити тільки одну (3:0). Господарі цього разу відмінно діяли в захисті, не дозволяючи супернику провести жодної результативної атаки. Наприкінці матчу, граючи в більшості, «синевирці» використали чергову гольову нагоду й довели справу до переконливої звитяги з рахунком 4:0.

IMG_4711

«Спартак» – «Ужгородські вовки» – 3:6

З перших хвилин гри «вовки» взяли шайбу під свій контроль і за багатьма показниками переважали суперника. Гості досить легко проходили захисні редути «Спартака», і чи не кожна їхня атака завершувалася кидком по воротах. Якщо для першої шайби «вовкам» знадобилося 8 хвилин, то в період із 10-ї по 13-ту хв. вони провели три результативні атаки. Номінальні господарі ніяк не могли віднайти своєї гри і ще до перерви пропустили п’яту шайбу. Перепочинок пішов «спартаківцям» на користь, і вони почали діяти впевненіше, не дозволяючи супернику постійно загрожувати їхнім володінням. Та все ж шосте взяття воріт гості змогли провести. Рахунок за підсумками двох періодів став і зовсім непристойний – 0:6. Виправити ситуацію «спартаківці» намагалися в заключній 25-хвилинці, і виконати локальне завдання їм таки вдалося. «Вовки» діяли по рахунку, і в певних епізодах розслабленість зіграла з командою злий жарт. «Спартак» на 14-й хв. зумів розмочити рахунок, а на 17-й забив другу шайбу (2:6). Номінальні господарі не зупинялися і, незважаючи на велике відставання в рахунку, активно йшли вперед. За кілька хвилин до кінця поєдинку вони змогли провести третє взяття воріт, однак часу, аби відновити інтригу, в них не залишалося. Таким чином, незважаючи на невдалу останню частину зустрічі, «вовки» здобули переконливу перемогу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини