16692
14:02 24.092018

Ужгородські «Карпати» у новому чемпіонаті стартували з перемоги

Спорт 1933

Минулого вікенду пройшли матчі 1-го туру жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2018/19 років.

21-22 вересня ужгородський ГК «Карпати» гостював у Херсоні, де зійшовся із місцевою «Дніпрянкою». Оновленій ужгородській команді було важливо розпочати новий чемпіонат із перемог над бронзовим призером. В обох зустрічах «карпатівки» показали хороший рівень гри і цілком справедливо здобули переконливі перемоги

Перша гра. «Дніпрянка» (Херсон) – «Карпати» (Ужгород) – 21:31

Якщо на стартових хвилинах точилася рівна боротьба, то потім на майданчику була помітна тільки одна команда – «Карпати». Гості злагоджено діяли в обороні й уміло стримували небезпечні атаки херсонок. Надійну гру в захисті доповнили результативними діями в нападі. Вже у першому таймі колектив Віктора Чернова заволодів перевагою на 8 м’ячів (10:18).

Після перерви «карпатівки» продовжили активно йти вперед і довели справу до упевненої вікторії (21:31). Найбільший внесок у перемогу нашої команди зробила Яна Готра (на її рахунку 10 м’ячів). П’ять точних кидків завдала Наталія Шипляк. В активі Софії Берукової, Анни Лезінської та Анни Трифонової по чотири результативні атаки. Анастасія Мелекесцева записала на свій рахунок два м’ячі, а Мілана Шукаль та Катерина Купчак – по одному.

Друга гра. «Дніпрянка» (Херсон) – «Карпати» (Ужгород) – 20:32

Ужгородки відразу ж узялися до справи і в стартовій 15-хвилинці зробили вагому заявку на перемогу (1:8). Наприкінці першого тайму херсонки активізувалися, однак особливого відбитку на результаті це не залишило. Відпочивати команди відправилися за рахунку 11:16.

У другому таймі «Дніпрянка» епізодами показували непоганий рівень гри, але на весь матч їх не вистачило. А наприкінці зустрічі у господарів і зовсім майже нічого не виходило. «Ужгородки» помилками суперника користувалися сповна. Фінальна сирена зафіксувала ще одну переконливу вікторію закарпатської команди. Цього разу з рахунком 20:32.

Найрезультативнішими у нашій команді були Яна Готра та Софія Безрукова (в обох по 9 голів). Свій внесок у перемогу зробили Наталія Шипляк (4), Анна Лезінська (3), Анна Трифонова (2), Анна Гававка (2), Мілана Шукаль (2) та Анастасія Мелекесцева (1). Варто також відзначити кіпера «Карпат» Єлизавету Воронько, яка часто рятувала нашу команду від пропущених м’ячів.

Наразі три команди мають 100-відсоткову статистику. По дві перемоги окрім «Карпат» здобули львівська «Галичанка» (над «Броварами» 34:20, 11:45) та миколаївський «Реал» (над столичним «Спартаком» 12:29, 25:30).

Як показали стартові матчі проти «Дніпрянки», ужгородська команда перебуває у хорошій формі та готова боротися за високі місця. У другому турі наші дівчата прийматимуть новачка Суперліги – «Бровари». Ігри заплановані на 5-6 жовтня. У паралельних матчах львівська «Галичанка» зійдеться із київським «Спартаком», а миколаївський «Реал» прийматиме херсонську «Дніпрянку».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах