17552
12:18 25.102018

В Ужгороді активно реконструйовують стадіон «Авангард»

Спорт 1655

Наразі на головній спортивній арені краю тривають роботи з капітального ремонту та будівництва інфраструктурних об’єктів, що відповідатимуть високим стандартам як національних, так і міжнародних змагань та навчально-тренувальних зборів.

Як зазначив перший заступник голови Закарпатської ОДА, голова ФФЗ Іван Дуран, наразі на стадіоні «Авангард» тривають активні роботи щодо трьох об’єктів. «Найперше – це будівництво бігової доріжки, яка буде сертифікована і придатна для міжнародних змагань (загальна вартість проекту 18 мільйонів гривень, з яких 16 мільйонів – це кошти Державного фонду регіонального розвитку, ще два – співфінансування від міста Ужгород). Друге – оновлення центрального поля: зміна дренажу, встановлення автоматичного поливу та новий газон (усе це коштувало близько 5 мільйонів гривень). Третє – будівництво поля зі штучним покриттям, яке відповідатиме вимогам ФІФА (проект вартістю 15 мільйонів гривень). Останні два об’єкти фінансуються фондом, який створив футбольний клуб «Кішварда» (Угорщина), за участі Федерації футболу Закарпаття», – розповів Іван Петрович.

«Федерація легкої атлетики поставила для цього об’єкта найвищу планку. Арена повинна стати одним із кращих легкоатлетичних стадіонів України і має слугувати як місцевим спортсменам, населенню, так і для національних збірних України. Покриття, яке зараз встановлюється на бігову доріжку, аналогічне тим, які використовують на більшості європейських і світових спортарен», – відзначив перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк.

Процеси модернізації стадіону «Авангард» в Ужгороді пов’язані й з планами заснування в області футбольної академії – навчального закладу, метою якого є виховання професійних футболістів.

«Цей проект буде реалізовано у рамках домовленостей між Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом та очільником уряду Угорщини Віктором Орбаном», – зазначив Іван Дуран.

Сподіваємося, що реконструкція стадіону «Авангард» стане поштовхом для розвитку спорту, зокрема легкої атлетики, на Закарпатті, і вже зовсім скоро ми зможемо побачити на місцевому стадіоні змагання не тільки всеукраїнського рівня, а й міжнародного.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини