26199
12:51 2.032020

Ужгородські «Карпати» поступилися лідеру Вищої ліги України з гандболу. ФОТО

Спорт 18310

Центральними поєдинками 7-го туру були протистояння лідерів чемпіонату – запорізького «Мотора-Політехінки-ЗАБ» та ужгородських «Карпат». Ігри відбулися 28–29 лютого на майданчику закарпатського ГК.

Сьомий ігровий тиждень став одним із найвизначальніших у боротьбі за «золото». Задля збереження чемпіонської інтриги карпатівцям треба було перемагати головного конкурента. А от звитяги запоріжців майже гарантували колективу Сергія Серенка титул.

На Срібну Землю запоріжці завітали в статусі непереможених: у 12 попередніх зустрічах їм удалося здобути 12 перемог. Тріумфували запоріжці і в протистояннях із закарпатцями. Матчі першого кола завершилися з рахунками 40:32 та 33:26.

На жаль, зупинити переможну ходу гостей нашим гандболістам не вдалося й цього разу. Обидва протистояння, що відбулися минулого тижня в СК «Юність», завершилися звитягами запоріжців.

Перша гра. «Карпати» – «Мотор-Політехніка-ЗАБ» – 22:28

Три хвилини – саме стільки «Карпати» втримували лідерство в рахунку. В інший час попереду були гості. Запоріжці побудували міцну оборону, котру складно пройти. Доволі часто атаки ужгородців завершувалися навіть без кидків по воротах. А тих атак, котрі вдалося довести до логічного завершення, виявилося недостатньо, аби на рівних протистояти команді-гостей. Уже в першому таймі лідер чемпіонату заволодів перевагою в 6 м’ячів (9:15).

У другій 30-хвилинці закарпатці таки вирівняли гру, однак нівелювати комфортний гандикап запоріжців їм не вдалося. «Мотор-Політехніка-ЗАБ» упевнено втримував позицію лідера й довів справу до чергової перемоги. Цього разу з рахунком 22:28.

Найрезультативнішим у складі ужгородської команди був Олександр Місяйло. На його рахунку 8 результативних кидків. Закинутими м’ячами також відзначилися Ярослав Котюк (5), В’ячеслав Терещенко (3), Михайло Данило (2), Олександр Польогкий (2), Роман Літінський (1) та Максим Шурнюк (1).

Друга гра. «Карпати» – «Мотор-Політехніка-ЗАБ» – 24:36

На стартових хвилинах суботнього поєдинку на майданчику точилася рівна гра. Ужгородці гідно протистояли запоріжцям і більшість часу лідирували в рахунку. Однак на екваторі першого тайму відбувся переломний момент: господарі припустилися серії помилок у нападі та не змогли зупинити ряд небезпечних атак гостей. Тож команда Сергія Серенка не тільки вирівняла становище, а й заволоділа перевагою (8:12).

На досягнутому запоріжці не зупинялися. Гостьова команда прагнула наростити свій гандикап й доволі вміло впоралася з поставленим завданням. Ще до перерви перевага «Мотора-Політехніки-ЗАБ» сягнула 6 результативних атак (12:18), а на момент фінальної сирени запоріжці випереджали суперника на 12 м’ячів (24:36).

Як і в попередній грі, найрезультативнішим у складі «Карпат» був Олександр Місяйло (на його рахунку 9 м’ячів). Богдан Чубич, Денис Барутенко, Ярослав Котюк, Роман Літінський та Денис Руденко завдали по два результативні кидки, а Михайло Данило, Нікіта Семідоцький, В’ячеслав Терещенко, Максим Шурнюк і Олександр Польогкий – по одному.

З огляду на сили «Карпат» та «Мотора-Політехніки-ЗАБ», відіграти 8-очкове відставання за три тури ужгородцям буде майже неможливо. Тож наші хлопці сконцентруються на боротьбі за «срібло», де мають хороші шанси.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини