26632
12:13 6.042020

Перші близнюки в історії «Минаю»

Спорт 5480

Взимку в закарпатській команді з’явилося відразу двоє молодих закарпатських футболістів. Це перші в історії «Минаю» брати-близнюки, різниця у віці яких всього 5 хвилин – Василь, який старше, та Петро Луціви.

Уродженці Чинадієва з Мукачівщини є вихованцями ужгородської СДЮШОР. Обидва після його закінчення перейшли до команди УПЛ – «Олександрії». Спочатку в U-19, потім в дублі команди-учасника Ліги Європи і Петро, і Василь провели два сезони. Зокрема, Петро зіграв 54 матчі (за U-19 та U-21) та забив 18 голів, а Василь має в активі 26 ігор та 1 гол. В 2019-му році залишили клуб, а останні півроку грали в чемпіонаті Закарпаття за одну з провідних команд – «Вітязь» (Концово). Тепер вони частина «минайської» родини, чому, звісно, дуже раді.

«Після того як ми пішли з «Олександрії» наш батько, який водночас є нашим агентом, почав займатися пошуком команди для нас, – розповів Петро Луців. – Пам’ятаю, що коли виникла пропозиція від «Минаю», то ми, звісно, не могли від неї відмовитися. Були раді цьому, адже давно вже хотілось почати грати на дорослому рівні». Позитиву додавав і той факт, що це команда з рідного краю. «Тому тут грати вдвічі приємніше», – резюмував футболіст.

Петро зізнається, що перше, що кидається в очі після молодіжного рівня, – це наявність у футболістів величезного досвіду ігор, зокрема в УПЛ. І це вагомий фактор. Так само вважає і його брат. «Звісно, різниця між молодіжним чемпіонатом та Першою лігою є, але вона не велика, – розповів Василь. – Я, як і брат, намагаємося з кожним днем вчитися чомусь новому, тим більше в нашому складі чимало гравців, які можуть навчити нас багатьом футбольним навикам».

Щодо позицій, на яких хлопців можна буде побачити у футболках «Минаю» – то це здебільшого фланги. Петро і в «Олександрії» грав на цій позиції – проте більш ближче до чужих воріт, а у нашому клубі робить акцент також і на оборону, що, до речі, відповідає більш сучасним вимогам. На фланзі бачить тренерський штаб «Минаю» і його брата Василя. «Коли ще на дитячому рівні грав, то взагалі бігав у нападі, – розповів старший Луців. – А в «Олександрії» здебільшого грав на позиції опорного півзахисника. Зараз мене частіше за все використовують на позиції правого захисника, а взагалі готовий грати на будь-якій позиції, на якій мене бачить тренерський штаб».

Важливо для братів і те, що вони і далі виступають в одній команді. «Ми протягом всієї кар’єри виступали пліч-о-пліч з братом», – зазначив Петро. До речі, раніше їх навіть плутали, адже зовнішньо хлопці доволі схожі. Але тепер принаймні мають різні зачіски.

Наразі обидва брати вдома – на карантині. «Підтримуємо разом форму в умовах, де це можливо, – розповів молодший Луців. – А решту часу проводимо з родиною. А ще граємо у відеоігри – у Counter-Strike або Fifa. Хто краще за нас грає у Fifa? Однозначно я!».

Хоча Василь з цим не погоджується. До речі, це єдина річ, в чому вони відкрито конкурують. А ось у футболі жоден не зізнається: хто у чомусь сильніший, а хто слабший. Хай це вже вирішують самі вболівальники. Які, до речі, чекають їхнього дебюту не менше, ніж вони, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах