32238
12:41 19.072021

Відбулися матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка Закарпаття з футболу

Спорт 5988

15 та 18 липня на футбольних стадіонах області тривали повторні поєдинки 1/4 фіналу Кубка Закарпаття з футболу серед аматорських команд сезону 2021.

Матчі-відповіді, як, власне, і перші зустрічі команд, вийшли доволі цікавими та видовищними. У всіх поєдинках були забиті м’ячі (від двох до чотирьох). Якщо в протистоянні виноградівців та ужгородців інтрига згасла після першої гри, то в інших парах боротьба тривала практично до фінального свистка.

«Бужора» (Іршава) – «Вільхівці» – 2:1 (перша гра – 2:1)

Перша зустріч цих команд завершилася мінімальною виїзною перемогою іршавців із рахунком 1:2. Перевага в один м’яч не дозволяла «Бужорі» почувати себе комфортно, оскільки будь-яка помилка могла залишити їх за бортом змагань.

«Вільхівці» були рішуче налаштовані поквитатися за домашню поразку і здійснити камбек. У першому таймі в них виходило непогано: на 33-й хв. Йосип Пайдич результативним ударом вивів команду з Тячівщини уперед (0:1). Та цього було замало, аби проходити далі. Гостям необхідно було забивати ще, і бажано не пропускати. Та з цими у «Вільхівців» виникли проблеми. Гості не тільки не змогли забити вдруге, а ще й пропустили два м’ячі у відповідь. На 69-й хв. Роман Мідянчик зрівняв рахунок, а в компенсований арбітром час Андрій Ломага приніс іршавцям вольову перемогу (2:1).

Отож із загальним рахунком 4:2 до наступного раунду змагань пройшла «Бужора».

«Севлюш» (Виноградів) – СДЮСШОР м. Ужгород – 4:0 (перша гра – 7:1)

З огляду на результат першого поєдинку (розгромна перемога «Севлюша» з рахунком 7:1), повторна зустріч була формальністю. Тим не менш, виноградівська команда демонструвала яскравий атакувальний футбол і зуміла забити ще чотири «сухі» м’ячі. Дублем відзначився Михайло Чедрик (20, 58), ще по одному результативному удару завдали Микола Ількович (11) та Яромир Лобода (43).

Завдяки двом переконливим перемогам «Севлюш» отримав бажану перепустку до 1/2 фіналу.

«Медея» (Оноківська ОТГ) – «Хуст» – 1:1 (перша гра – 0:0)

Обидва колективи прагнули пройти далі, тож відповідально підходили до цього матчу. Після «нулів» у першій грі хотілося нарешті побачити голи. Вболівальники, котрі завітали на цей поєдинок, результативні атаки таки побачили, та на них довелося чекати більш ніж годину ігрового часу.

У першому таймі команди створили декілька гольових епізодів, та забити ніяк не вдавалося. Найреальніша нагода для взяття воріт виникла на 44-й хв., коли гості заробили право на 11-метровий удар, але реалізувати його Владислав Хайнас не зумів (голкіпер парирував удар). Ба більше, гравець «Хуста» небезпечно зіграв на добиванні й отримав червону картку.

Будучи в меншості, хустяни діяли доволі впевнено і на 66-й навіть змогли відзначитися (автором результативного удару став Петро Луців). З огляду на двоматчеву дуель, «Медеї» необхідно було забивати двічі. Із цим завданням господарі впоратися не змогли. Один м’яч на 72-й хв. вони відквитали (своє ім’я у графу «забиті м’ячі» записав Василь Роботишин), та на більше їх не вистачило і завдяки голу на виїзді (за сумою двох матчів паритет – 1:1) далі пройшов «Хуст».

«Карпати» (Рахів) – «Поляна» – 4:0 (перша гра – 1:5)

Полянці у першій грі здобули переконливу домашню перемогу з рахунком 5:1 і були дуже близькими до виходу у півфінал, однак рахів’яни на своєму полі дали бій чинному переможцю Кубка і здійснили яскравий камбек.

Уже на стартовій хвилині Андрій Мерцин вивів господарів уперед, а на екваторі першого тайму Юрій Лаб’як подвоїв перевагу «Карпат». Після перерви команда з Рахова продовжувала активно йти вперед і на 66-й хв. провела третє взяття воріт (з «позначки» відзначився Іван Микуличинський). Та й цього було замало, аби схилити шальки терезів на свою користь. Тоді за справу знову взявся Андрій Мерцин. Гравець «Карпат» на 69-й хв. оформив дубль і забезпечив своїй команді необхідний результат (4:0).

Загальний рахунок цього чвертьфінального протистояння – 5:5, та завдяки голу на виїзді далі проходять «Карпати».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах