32269
14:00 20.072021

Ужгородська та мукачівська команди напоготові

Спорт 6389

Підготовка закарпатських команд – учасниць ПФЛ (Професійної футбольної ліги) України підходить до свого завершення. Вже найближчого вікенду представники Срібної землі дебютують у нових для себе змаганнях.

Мова йде про «Ужгород» та «Мункач» (Мукачево), котрі представлятимуть наш край у Першій та Другій лігах України відповідно. Якщо для мукачівців це буде перший сезон на професійному рівні, то для ужгородців – уже третій, однак перший у другому за силою футбольному дивізіоні України.

Перша ліга України з футболу сезону 2021/22 розпочнеться 24 липня. У першому турі команда Михайла Іваниці прийматиме івано-франківське «Прикарпаття» (гра розпочнеться о 19.00). Далі в ужгородців буде виїзна гра проти харківського «Металіста», домашнє протистояння з київською «Оболонню», вояж у Луцьк до місцевої «Волині», а також двобій із «ВПК-Агро» (Дніпропетровська обл.) на рідному полі.

Вже традиційно у цьому дивізіоні виступатимуть 16 колективів. Чемпіонат складатиметься із 30-ти турів, за підсумками яких і стануть відомі команди, які підвищаться у класі, та ті колективи, що зійдуть на один щабель нижче.

Також найближчими днями розпочнеться Друга ліга України. Тут увага закарпатських поціновувачів футболу буде прикута до мукачівського «Мункача», який виступатиме у групі А. У сезоні 2021/22 третій за силою футбольний дивізіон України налічуватиме 32 команди, яких за територіальним принципом поділили на дві групи.

«Мункач» розпочне сезон із домашньої гри проти «Чернігова» (стартовий свисток на стадіоні у с. Дерцен пролунає 24 липня о 17.00). Далі в підопічних Віталія Шумського буде виїзний матч із чернівецькою «Буковиною», домашній поєдинок із галицькими «Карпатами» та виїзд у Вінницю, де на них чекатиме «Нива». А в п’ятому турі закарпатці приймуть ще одного дебютанта змагань – «Лівий Берег» (Київ).

На тренувальних зборах наші команди виглядали непогано, однак спрогнозувати їх виступ у сезоні 2021/22 доволі складно. Наразі ні «Ужгород», ні «Мункач» не робили яких-небудь гучних заяв щодо завдань на сезон. Скоріш за все, представники Срібної землі у дебютних для себе змаганнях намагатимуться демонструвати змістовний та яскравий футбол, аби зацікавити глядача, а також поборотися за якомога вищі місця у турнірній таблиці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини