32690
13:58 6.092021

У чемпіонаті Закарпаття з футболу змінився лідер

Спорт 6480

4 вересня відбулися поєдинки 9-го туру Вищої ліги Закарпаття з футболу 2021. Цей ігровий день виявився доволі результативним (15 голів у 4 протистояннях), а ще подарував несподіванки, які вплинули на розташування команд угорі турнірної таблиці.

«Севлюш» (Виноградів) – «Карпати» (Рахів)
Фото: ФК «Севлюш» (Виноградів)

«Хуст» – СДЮСШОР м. Ужгород – 1:1

Це була зустріч тодішнього лідера чемпіонату та аутсайдера змагань. Хустяни були явними фаворитами матчу, та ужгородці зуміли скласти серйозну конкуренцію претенденту на чемпіонство і навіть відібрали в нього важливі очки.

Перша 45-хвилинка завершилася без забитих м’ячів, а після перерви команди обмінялися результативними атаками. На 56-й хв. Владислав Хайнас вивів господарів уперед, а на 77-й хв. Ігор Маюр установив на табло остаточний рахунок зустрічі – 1:1.

Після звітного туру команда Олександра Щербакова змістилася на два щаблі турнірної таблиці й тепер іде третьою.

«Севлюш» (Виноградів) – «Карпати» (Рахів) – 5:0

Саме ці команди нещодавно зустрічалися у фіналі Кубка області. Тоді рахів’яни склали виноградівцям серйозну конкуренцію, та все ж іменитий суперник наприкінці матчу здобув вольову перемогу і виборов трофей.

Гра чемпіонату проходила за дещо іншим сценарієм. Команда Василя Варги зі стартових хвилин заволоділа ініціативою і впевнено довела справу до переконливої перемоги. Вже на 11-й хв. рахунок був 3:0, а наприкінці матчу господарі оформили розгром (5:0). Результативними ударами у складі команди-переможниці відзначилисяВолодимир Варваринець (7, 11), Артур Дорі (80, 88) та Юрій Мешко (10).

«Поляна» – «Медея» (Оноківська ОТГ) – 2:2

За підсумками першого кола змагань ці команди можна віднести до когорти середняків. Фаворита цього протистояння визначити було складно, тож очікувалася доволі рівна гра. В принципі так і вийшло. Жодна з команд не заслуговувала на поразку, відповідно нічийний результат – справедливий підсумок гри.

За «Поляну» забивали Руслан Гогерчак (10) і Валентин Великий (25), а за «Медею» – Едгард Русин (45) і Валерій Роля (76).

«Вільхівці» – «Бужора» (Іршава) – 1:3

Господарі поля вже на 14-й хв. вийшли вперед (точний удар на рахунку Вадима Веселовського), та втримати переможний результат представнику Тячівщини не вдалося. Наприкінці першої половини зустрічі Василь Росул відновив перевагу, а на старті другого тайму голи Річарда Шольца (54) та Сергія Яцкулинця (59) принесли гостям вольову звитягу.

Як бачимо, нагорі турнірної таблиці команди йдуть щільно, а перенесений матч між «Бужорою» та «Хустом» може внести певні корективи на розташування команд. До фінішу чемпіонату залишається всього п’ять турів, які обіцяють бути дуже цікавими як у боротьбі за чемпіонство, так і в суперництві за медалі срібного й бронзового ґатунків.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах